Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@11:18:47 GMT

توان نظامي کره شمالي؛ ارتشي بزرگ اما گرسنه

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۴۱۰۳۰

توان نظامي کره شمالي؛ ارتشي بزرگ اما گرسنه

خبرگزاري آريا - برترين ها - ترجمه از حسين علي پناهي: کره شمالي کشوري منزوي است که علي رغم مشکلات فراوان اقتصادي، حجم زيادي از درآمدهاي خود را در زمينه ي نظامي هزينه مي کند به طوري که فعاليت هاي فزآينده ي اين کشور در زمينه ي ساخت موشک هاي بالستيک، برنامه هاي هسته اي و جنگ سايبري باعث شده که هشدارها در سطح بين المللي به بيشترين حد خود برسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با روي کار آمدن رييس جمهور جوان و جاه طلب اين کشور در چند سال اخير، هر بار خبر از آزمايش موشکي يا هسته اي جديدي از کره شمالي به گوش مي رسد که تا کنون نيز هيچ وقعي به مخالفت ها و قطعنامه هاي بين المللي ننهاده است.
در واقع مقامات پيونگ يانگ بيش از يک چهارم درآمدهاي خود را در دهه هاي اخير در قسمت نظامي هزينه کرده اند. با اين وجود اگر چه صنعت موشکي و برنامه ي هسته اي اين کشور رشد بسيار سريع و قابل ملاحظه اي داشته اما ارتش اين کشور به دليل کهنه و ناکارآمد بودن تجهيزات و وسايل و البته ضعف آموزشي و بنيه جسمي نيروي انساني در کل در شرابط خوبي قرار ندارد. در ادامه ي اين مطلب مي خواهيم توان نظامي اين کشور را به طور کلي مورد بررسي قرار دهيم.
موشک ها و سلاح هاي هسته اي
برنام تحقيقات موشکي دراز مدت کره شمالي که دهه هاست روي آن کار مي شود در 4 جولاي سال کنوني با آزمايش موفقيت آميز موشک بالستيک قاره پيماي هواسونگ 14 به مرحله ي تازه اي رسيده است. اين موشک که از زمين پرتاب شد در نهايت پس از سير مورب 560 مايلي (928 کيلومتر) در درياي ژاپن فرود آمد اما تحليلگران بر اين باورند که اين ميزان پرواز نشان مي دهد که اين موشک توانايي رسيدن به مسافت 4.160 مايلي (6.656 کيلومتر) را نيز دارد که در واقع تا ايالت آلاسکا در ايالات متحده را نيز در تيررس خواهد داشت. اين مهم ترين و بزرگ ترين آزمايش موشکي اين کشور بوده که بعد از دهه ها تحقيق به ثمر نشسته است.
بر اساس برآوردها ادعا مي شود که کره شمالي بيش از 1.000 موشک در بُردهاي مختلف در اختيار دارد. موشک هاي بُرد کوتاه هواسونگ 5 و هواسونگ 6 که نمونه هايي از موشک اسکاد هستند مي توانند به راحتي اهدافي را در کره جنوبي مورد اصابت قرار دهند، در حالي که موشک هاي بُرد متوسط نودونگ قادرند تمامي نقاط دور و نزديک ژاپن را در تيررس داشته باشند.

موشک هاي با بُرد بالاتر مانند موسودان مي توانند اهدافي را در فاصله ي 1.550 مايلي (2.480 کيلومتر) تا 2.500 مايلي (4.000 کيلومتر) از بين ببرند که در اين صورت در بيشترين بُرد خود مي توانند به پايگاه هاي نظامي ايالات متحده در جزيره گوام نيز دسترسي داشته باشند. تا قبل از آزمايش موشکي 4 جولاي سال کنوني، کارشناسان بر اين باور بودند که کره شمالي در حال توسعه ي يک موشک بالستيک قاره پيماي بُرد بلند با نام «کا ان-08» است.
سال گذشته پنتاگون اعلام کرد که به نظر مي رسد اين موشک توانايي دسترسي به بسياي از ايالات آمريکا را خواهد داشت. نگراني از آزمايش هاي موشکي کره شمالي در سال اخير به اين علت است که کره شمالي به موازات اين برنامه ي موشکي، برنامه ي توسعه ي تسليحات هسته اي خود را نيز دنبال مي کند. اين کشور از سال 2006 تاکنون تست هاي زيرزميني زيادي را در زمينه ي ساخت يک بمب هسته اي قدرتمند و شديداً ويرانگر انجام داده است. همچنين کارشناسان بر اين باورند که اين کشور پلوتونيوم کافي براي ساخت دستکم 5 يا 6 بمب هسته اي را در اختيار دارد. سوال اصلي اين است که آيا اين کشور مي تواند کلاهک هاي هسته اي خود را چنان کوچک سازي کند که بتوان آن را روي موشک هاي بالستيک سوار کرده و با آن اهداف دوردست را مورد اصابت قرار داد يا خير.
سيگفريد هکر،کارشناس سلاح هاي هسته اي سال گذشته گفته بود که بايد به اين باور برسيم که کره شمالي کلاهک هاي هسته اي مناسب براي سوار شدن بر روي موشک هاي بالستيک بُرد کوتاه و شايد هم بُرد بلند را ساخته و مي تواند با اين موشک ها نقاطي را در آسيا مورد هدف قرار دهد. وي گفته بود که کوچک سازي کلاهک هسته اي که بتواند روي يک موشک بالستيک بُرد بلند سوار شده و ايالات متحده را هدف قرار دهد هنوز در دسترس مقامات اين کشور نبوده و دستيابي به اين تکنولوژي بين 5 تا 10 سال ديگر زمان خواهد برد اما در صورتي که برنامه ي موشکي اين کشور بدون محدوديت ادامه داشته باشد چنين اتفاقي دستکم در اين مدت زماني خواهد افتاد.

سلاح هاي بيولوژيکي و شيميايي
کره جنوبي و ايالات متحده همواره کره شمالي را به داشتن برنامه هاي توسعه سلاح هاي بيولوژيکي و شيميايي و داشتن زراد خانه هاي بزرگي از اين سلاح ها متهم کرده اند بعد از سال هاي سرمايه گذاري، به نظر مي رسد که اين کشور توانايي ساخت انواع مختلفي از سلاح هاي شيميايي را داشته باشد اما تمرکز اصلي اين کشور بر روي گاز خردل، سولفور، کلرين، فوسژن، سارين و عامل وي ايکس بوده است. روي هم رفته محاسبات نشان مي دهد که زرادخانه هاي شيميايي اين کشور حاوي 2.500 تا 5.000 تن سلاح شيميايي هستند. سموم شيميايي را مي توان با استفاده از خمپاره اندازها، راکت ها و موشک هاي با بردهاي مختلف به سمت اهداف پرتاب نمود.
جزييات مربوط به زرادخانه بيولوژيکي اين کشور بسيار ناقص و مبهم است. به گفته ي مقامات سئول اين کشور توانايي توليد عامل بيماري سياه زخم، آبله و بيماري هاي همراه با تب و خونريزي را علاوه بر ديگر عوامل بيماري زاي معمول دارد اما هنوز مشخص نيست که اين کشور چنين عواملي را براي استفاده در ميدان جنگ آماده کرده است يا خير.

ارتش کره شمالي
نيروي زميني ارتش کره شمالي بخش عظيمي از ساختار نظامي اين کشور را تشکيل مي دهد. اما اگر چه اين کشور تعداد بسيار زيادي سرباز در اختيار دارد اما تجهيزات و وسايل آن ها متعلق به دهه ها قبل و عمدتاً زمان شوروي سابق هستند. در کل ارتش اين کشور در هر سه بخش زميني، هوايي و دريايي با مشکل کهنه بودن و خارج از رده بودن تجهيزات نظامي روبروست. کره شمالي حدود 25 ميليون نفر جمعيت دارد که نصف جمعيت کشور همسايه اش يعني کره جنوبي است. ارتش اين کشور روي هم رفته بيش از 1.2 ميليون نفر سرباز آماده و بيش از 7.7 ميليون نفر سرباز آماده خدمت دارد که آن را به يکي از بزرگ ترين ارتش هاي جهان تبديل کرده است.
همچنين اين کشور بيش از 200.000 نفر نيروي شبه نظامي در اختيار دارد. سربازان اين کشور علي رغم اين که بخش نظامي کره شمالي بيشترين بودجه را دريافت مي کند اما از لحاظ آموزشي و قواي بدني در شرايط نامناسبي به سر مي برد. نيروي زميني ارتش اين کشور بيش از 3.500 تانک قديمي تي 34، تي 54، تي 55 و تي 62 در اختيار دارد. همچنين تجهيزات توپخانه نيروي زميني ارتش اين کشور بيش از 21.000 دستگاه برآورد شده است.

نيروي دريايي کره شمالي
نيروي دريايي کره شمالي 72 فروند زيردريايي تاکتيکي، سه ناوچه جنگي و بيش از 400 کشتي گشت زني در اختيار دارد. زيردريايي هاي اين کشور از نوع قديمي و با سوخت فسيلي بوده که عليرغم قديمي بودن مي توانند در حملات ايذايي ضربات سختي را به کشورهاي دشمن به خصوص کره جنوبي وارد نمايند.

نيروي هوايي کره شمالي
نيروي هوايي کره شمالي، بر اساس برآوردها، 563 فروند هواپيماي جنگي کاربردي دارد که اکثر آن ها از نوع جي 5 اس، جي 6 اس و جي 7 اس ساخته کشور چين در دهه هاي 1950 و 1960 هستند. همچنين نيروي هوايي اين کشور تعداد بسيار کمتري ميگ 21 اس، ميگ 23 اس و تعداد محدودي نيز ميگ 29 اس در اختيار دارد که نسبت به هواپيماهاي جنگي ساخت چين شرايط بهتري دارند. گفته مي شود که نيروي هوايي اين کشور به دليل مشکلات نگهداري از ناوگان هوايي با مشکلات عديده اي روبرو بوده و بر اساس گزارش ها در سال 2014 و پس از سقوط يک هواپيماي جت بسيار قديمي براي مدتي پرواز هواپيماهاي جنگي در اين کشور متوقف شد.

بخش سايبري
ژنرال وينسنت بروکس، فرمانده ارتش ايالات متحده در کره جنوبي، توان حملات سايبري کره شمالي را از بهترين و سازمان يافته ترين حملات در جهان دانسته است. کارشناساني که تاکنون از اين کشور فرار کرده اند گفته اند که هسته ي قدرت سايبري اين کشور مرکزي به نام «اداره 121» است که بيش از 6.000 هکر را در اختيار دارد. اگر چه بخش عظيم فعاليت هاي اين واحد به هک کردن سيستم هاي کامپيوتري نظامي و دولتي کره جنوبي معطوف است اما در بخش بين المللي نيز فعاليت هاي خرابکارانه اي مانند هک کردن کامپيوترهاي استوديو فيلم سازي سوني پيکچرز در سال 2014 انجام داده اند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۴۱۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش اصلی اسرائیل با حزب الله لبنان چیست؟

فرارو- قریب به هفت ماه از آغاز جنگ غزه می‌گذرد. جنگی که از همان نخستین ساعات آغاز آن تا به امروز، حزب‌الله لبنان به عنوان یک بازیگر مهم در محور مقاومت، با تمام توان به حمایت از ملت و مقاومت فلسطین پرداخته و با انجام عملیات‌های مختلف در مناطق شمالی فلسطین اشغالی، سعی کرده تا مانع از گسیل شدن سیلی از نظامیان و تسلیحات رژیم اشغالگر قدس به سمت باریکه غزه شود.

به گزارش فرارو؛ شواهده عینی نیز حاکی از این مساله هستند که شمار قابل توجهی از یگان‌های ارتش اسرائیل برای مقابله با حزب الله لبنان، در مناطق شمالی اراضی اشغالی موضع گرفته اند و همین عدم حضور آن‌ها در میدان‌های جنگ غزه و گشایش یک جبهه تازه علیه ارتش اسرائیل سبب شده تا غزه کمتر تحت فشار باشد. منابع صهیونیست اعلام کرده اند که حزب الله لبنان تاکنون قریب به ۴ هزار موشک و راکت به سمت مناطق شمالی اراضی اشغالی شلیک کرده است.

موضوعی که به آواره شدن بیش از ۲۰۰ هزار صهیونیست از مناطق شمالی فلسطین اشغالی ختم شده است. این مسائل، حامل چالش‌ها و خسارات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی قابل توجهی علیه رژیم صهیونیستی هستند. با این همه حزب الله لبنان علی رغم تمام تهدیدات رژیم اسرائیل، به حملات خود علیه سایت‌ها و مکان‌های نظامی و همچنین شهر و شهرک‌های مختلف در شمال فلسطین اشغالی ادامه می‌دهد. اسرائیل اعلام کرده که نیرو‌های حزب الله باید از مناطق مجاور با فلسطین اشغالی فاصله بگیرند در غیر اینصورت تل آویو به کلیت لبنان حمله خواهد کرد. این در حالی است که بعید به نظر می‌رسد حزب الله لبنان به آنچه مطلوب صهیونیست‌ها است تن بدهد.

در این رابطه، به تازگی برخی منابع مدعی شده اند "اسرائیل کاتس" وزیر امور خارجه صهیونیست‌ها در گفتگو با همتای فرانسوی خود تاکید کرده که اگر حزب الله از مرز‌های مشترک با اسرائیل فاصله نگیرد، این رژیم راهی جز حمله به لبنان و ایجاد یک منطقه حائل، پیش روی خودش نمی‌بیند. در روز‌های گذشته اسرائیل جدا از بمباران مناطق مختلف در جنوب لبنان، کارزاری هدفمند از ترور فرماندهان حزب‌الله لبنان را نیز در دستورکار قرار داده است. موضوعی که با واکنش حزب الله همراه شده و این جنبش نیز به تناسب، حملات مختلف را به عمق اراضی اشغالی انجام داده است.

با این همه، مساله اصلی در این میان این است که چالش اصلی رژیم اشغالگر قدس با حزب الله لبنان، بیش از همه ناظر به اراده و اقدام این جنبش در تغییر بسیاری از معادلات در مناطق مجاور با مرز‌های لبنان و فلسطین‌اشغالی است. موضوعی که به تایید بسیاری از تحلیلگران و مقام‌های ارشد سابق رژیم اسرائیل نیز رسیده است. به طور خاص، ایهود اولمرت نخست وزیر اسبق رژیم اشغالگر قدس تاکید کرده که اسرائیل ابتکار عمل را در مناطق شمالی خود از دست داده و این حزب الله است که دستورکار‌های مطلوبش را به تل آویو تحمیل می‌کند.

البته که یکی از اصلی‌ترین برونداد‌های این موضوع این بوده که حملات مداوم حزب الله لبنان به مناطق شمالی فلسطین اشغالی سبب شده تا جو ناامنی در این مناطق، ته نشین شود و نوعی حس ناکارآمدی در رابطه با نهاد‌های نظامی اسرائیلی در ذهن صهیونیست‌های ساکن در فلسطین اشغالی شکل بگیرد. اسرائیل تقریبا هر آنچه می‌توانسته برای پایان دادن به حملات حزب الله لبنان به مناطق شمالی فلسطین اشغالی انجام داده است. با این حال برونداد تمامی تلاش‌ها و اقدامات آن، هیچ بوده است.

با تشدید تنش‌ها نیز حزب الله لبنان از حیث تسلیحات و تاکتیک‌های نظامی شگفتانه‌های جدیدی را رو می‌کند. این مساله خود چالش‌های جدی تری را برای رژیم اشغالگر قدس ایجاد کرده است.

مثلا در جریان یک حمله پهپادی اخیر از سوی حزب الله لبنان به مناطق شمالی فلسطین اشغالی و به طور خاص یک سایت نظامی صهیونیست ها، بیش از ۲۰ فرمانده نظامی اسرائیل کشته و مجروح شدند. موضوعی که سبب شد تا برخی کارشناسان نظامی در اراضی اشغالی از اشراف اطلاعاتی حزب الله به محل حضور نظامیان اسرائیلی و تشکیل جلسه از سوی آن‌ها ابراز شگفتی کنند.

با این همه، چالش اصلی رژیم اسرائیل در رابطه با حزب الله لبنان این است که پس از گذشت قریب به هفت ماه از جنگ غزه، این رژیم نه تنها نتوانسته به اهداف خود در باریکه غزه دست یابد، بلکه حتی در مواجهه و برخورد با حزب الله لبنان نیز ناتوان بوده و نتوانسته آرامش و امنیت روانی را به شهرک نشینان صهیونیست که ساکن شمال فلسطین اشغالی بوده اند و اکنون از خانه‌های خود فرار کرده اند، بازگرداند.

این معادله از حیث نظامی و اطلاعاتی نوعی سرشکستگی بزرگ برای رژیم اسرائیل به حساب می‌آید. اساسا همین رویکرد حزب الله لبنان نیز بوده که سبب شده تا بسیاری از معادلات بازدارندگی در شمال فلسطین‌ اشغالی تغییر کند. به نحوی که می‌بینیم بسیاری از چهره‌های نظامی و اطلاعاتی اسرائیلی و البته تحلیلگران نظامی این رژیم هشدار می‌دهند که آغاز یک جنگ فراگیر با حزب الله لبنان، می‌تواند جنگ غزه را به یک خاطره خوش برای صهیونیست‌ها تبدیل کند.

دلیل اصلی این موضوع نیز این است که زرادخانه موشکی و تسلیحاتی حزب الله لبنان، میزبان بیش از ۱۵۰ هزار موشک و انواع کلاس‌های پهپادی است. این جنبش به نیرو‌های ویژه و تکاوری نظیر گروه رضوان نیز مجهز است. حزب الله در سال‌های گذشته توانسته یگان‌های زرهی و پدافند هوایی را نیز تشکیل دهد. تمام این معادلات در صورت ماجراجویی بزرگ اسرائیل علیه لبنان می‌توانند سناریو‌های ناامید کننده‌ای را برای این رژیم نوید دهند.

دیگر خبرها

  • کره شمالی ماه گذشته یک موتور موشک با سوخت مایع را آزمایش کرد
  • رئیسی: انحرافی در فعالیت‌های هسته‌ای نداریم/ موشک جواب موشک است
  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند | هیچوقت میز مذاکره را ترک نکردیم اما... | موشک جواب موشک است | از وضعیت سفره مردم مطلعم
  • نتانیاهو: پیشنهاد حماس با خواسته‌های ضروری ما فاصله داشت / اجازه نمی‌دهیم حماس توان نظامی‌اش را بازیابد
  • 4 افسانۀ غیرواقعی دربارۀ گرگ‌ها
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در منطقه آسیا-اقیانوسیه
  • چالش اصلی اسرائیل با حزب الله لبنان چیست؟
  • پایگاه‌های نظامی اشغالگران در جولان اشغالی هدف قرار گرفت
  • حمله راکتی به مواضع اشغالگران در کرم ابوسالم و نتساریم
  • قسام مواضع اشغالگران در کرم ابوسالم و نتساریم را هدف قرار داد