Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک سایت حامی رئیس‌جمهور نوشت؛ روحانی دلهره به جان اصلاح‌طلبان انداخته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

کیهان

تایمز اسرائیل: ایران به دروازه‌های ما رسیده است
یک روزنامه صهیونیستی با اشاره به مغلوبه شدن جنگ سوریه و آرزوهای رژیم صهیونیستی نوشت ایران به دروازه‌های اسرائیل نزدیک شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


روزنامه تایمز اسرائیل با اشاره به پیروزی‌های خیره‌کننده محور مقاومت در عراق و سوریه می‌نویسد: ایران به نزدیکی دروازه‌های اسرائیل رسیده است. اوضاع در منطقه خاورمیانه بسیار پیچیده و در عین حال برای اسرائیل حساس شده است. اگر اوضاع تغییر نکند، اسرائیل به سوی یک رویارویی دیگر در امتداد مرزهای شمالی‌اش پیش خواهد رفت و این بار با جنگجویان تحت حمایت ایران درگیر خواهد شد که از موشک‌های ایرانی استفاده می‌کنند.
از بین رفتن گروه داعش در بخش‌های گسترده‌ای از سوریه به همراه ذینفع نبودن ابرقدرت‌ها یا بی‌میلی آنها به سرنگونی بشار اسد در حال هموار کردن مسیر برای استیلای ایران بر مناطقی است که تا همین اواخر تحت کنترل گروه داعش قرار داشت.
در همین حال، به گفته مقامات نظامی اسرائیل، شمار زیادی از نیروهای حزب‌الله که به ایران وفادار هستند در بخش‌های جنوبی لبنان و در برخی نقاط مشخص یا در پوشش حفاظت از محیط‌زیست، متمرکز شده‌اند.
حضور این نیروها در جنوب، چه این افراد اعضای حزب‌الله باشند یا دیگر شبه نظامیان تحت حمایت ایران نشانه این روند است که دوره آرامشی که اسرائیل از تابستان سال 2006 از آن بهره‌مند بود؛ رو به پایان است.
ایران ضمن کمک به توسعه تجهیزات نظامی و موشکی حزب‌الله به توافقی برای احداث یک بندر دریایی در سوریه دست یافته که به این کشور امکان دسترسی به مدیترانه را می‌دهد.
مقامات اسرائیل می‌گویند ایران در تلاش برای اتخاذ الگوی روسیه و گرفتن مجوز برای ایجاد یک بندر دریایی در طرطوس است که با تأیید پارلمان حاصل شد و در هر دادگاه بین‌المللی قابل پذیرش است و تنها با توافق دو طرف می‌توان این قراردادها را لغو کرد.
سرمایه‌گذاری ایران فراتر از احداث یک بندر دریایی صرف و یک کارخانه تولید موشک است.
تهران همچنین در اندیشه طرح‌های اقتصادی مختلف از قبیل یک شبکه تلفن همراه و معدن است.
در حال حاضر، حضور ایران در سوریه به مستشاران سپاه پاسداران محدود است. اما اگر هزاران شیعه‌ای را که در سراسر سوریه مستقر شده‌اند، مدنظر بگیریم می‌بینیم که ایران بخش‌های وسیع‌تری را برای خود در نظر گرفته است.
حزب‌الله که وفادارترین گروه شبه نظامی به ایران محسوب‌ می‌شود، یک سوم از نیروهای جنگی خود را به طور دایمی در سوریه مستقر کرده است.

فاصله‌گذاری قابل تأمل‌ روحانی با اصلاح‌طلبان تمامیت‌خواه
یک سایت حامی رئیس‌جمهور نوشت؛ روحانی دلهره به جان اصلاح‌طلبان انداخته است.
نامه‌نیوز در تحلیلی خاطرنشان کرد: روحانی به جان اصلاح‌طلبان دلهره انداخته است. گویی از بعد از انتخابات 29 اردیبهشت با یک روحانی دیگر روبرو شده‌اند. یک حسن روحانی آرام که در لفافه دست خود را نه فقط به سوی اصلاح‌طلبان که حتی به سوی اصولگرایان هم دراز کرده است، نه اینکه سکوت کرده باشد اما دیگر خبری از آن پاسخ‌ها و کنایه‌های تند و تیز هم نیست. روحانی آمده تا 4 سال متفاوت دیگر را در پاستور تجربه کند.
برای طیفی از اصلاح‌طلبان اما این حسن روحانی دلهره‌آور شده است، برخی که بی‌پرواتر هستند حتی ابایی ندارند که بگویند روحانی در ایام انتخابات راهنمای چپ زد اما بعد از انتخابات به راست پیچید، مصداق این ادعایشان هم کابینه‌ای است که روحانی قرار است با آنها 4 سال دوم دولتش را طی طریق کند. این طیف از اصلاح‌طلبان چشم طمع به کرسی‌های بیشتری از پاستور دوازدهم بسته بودند اما روحانی گویی قرارشان را بر هماهنگ‌تر کردن مردان کابینه‌اش گذاشته بود نه هماهنگ‌تر شدن با اصلاح‌طلبان. در میانه این انتقادات اما هستند برخی اصلاح‌طلبان که معتقدند، انتظار داشتن برای یک دست اصلاح‌طلب شدن کابینه و چرخش کامل روحانی به سمت اردوگاه چپ یک خواسته حداکثری است که نه از حسن روحانی برمی‌آید نه فضای سیاسی کشور اقتضای چنین رویه سیاسی را به مرد مستقر در پاستور می‌دهد.
اما همین طیف از اصلاح‌طلبان هم بدون اما و اگر در کنار شیخ نایستاده‌اند. آنها هنوز هم بر این اعتقادند که چک سفید امضا به روحانی نداده‌اند و حامی بی‌قید و شرط او در 4 سال دوم نخواهند بود.
برای این طیف از اصلاح‌طلبان، 4 سال دوم دولت روحانی یک پل گذر به انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 است. بدون شک اصلاح‌طلبان و روحانی، 4 سال سخت را باید در کنار هم سپری کنند.

رشد 40 درصدی مستاجران در دولت یازدهم
«جمعیت مستاجرها در دولت یازدهم 40 درصد افزایش یافت.»
به گزارش نود اقتصادی دبیر انجمن انبوه‌سازان کشور گفت: آمارها بیانگر افزایش 40 درصدی خانوارهای مستاجر طی 5 سال گذشته است.
فرشید پورحاجت با اشاره به اینکه طبق آخرین سرشماری تعداد خانوارهای ایرانی از 5 میلیون نفر به 7 میلیون نفر افزایش یافته، گفت: طی 5 سال گذشته با افزایش 40 درصدی خانوارهای مستاجر روبه‌رو شده‌ایم که این خود باعث برهم خوردن نظم در این بازار شده است.
وی با بیان اینکه آمارها نشان می‌دهد خریداران وارد شده در بازار مسکن مصرف‌کنندگان واقعی هستند، گفت: بخش بزرگی از واحدهای تولید شده وارد بازار مصرفی شده‌اند و اکنون با کاهش واحدهای اجاره‌ای روبه‌رو هستیم.
وی گفت: برای کنترل این بازار باید نظارتی ازسوی اتحادیه املاک و اتاق اصناف صادر شود تا با ایجاد نظم و قانون بتوانیم مشکلات این حوزه را کنترل کنیم.
دبیر انجمن انبوه‌سازان کشور اظهار کرد: نباید نرخ اجاره ازسوی املاکی‌ها تعیین شود، زیرا این امر موجب بوجود آمدن بی‌نظمی در این حوزه می‌شود.

دولت شعار رفع فقر را می‌دهد اما آن را تشدید می‌کند
یک کارشناس اقتصادی اصلاح‌طلب گفت نظام تصمیم‌گیری دولت علیل و ناتوان است و متاسفانه با سیاست‌های دولت دوازدهم، نه تنها فقر مطلق ریشه‌کن نمی‌شود بلکه گسترده‌تر و عمیق‌تر هم خواهد شد.
حسین راغفر در گفت‌وگو با فرارو و درخصوص اظهارات اخیر وزیر تعاون و کار مبنی بر ریشه‌کن کردن فقر مطلق طی دوسال آینده گفت: شاید بهتر باشد آقای وزیر ابتدا به این سؤال پاسخ دهند که آیا این ادعا در چارچوب علمی است یا کلا در یک فضای دیگر ایشان زندگی می‌کنند؟ ضمن اینکه وقتی رئیس‌جمهور هم گفتند که می‌خواهند طی 4سال فقر مطلق را ریشه‌کن کنیم‌، من معتقد بودم این با واقعیت‌های اقتصادی همخوانی ندارد.
وی افزود: آمارهای دولت می‌گوید جمعیت‌ زیادی در کشور مسکن مناسبی ندارند و این تعداد طبق آمار وزیر مسکن حدود 15 میلیون نفر هستند که در مناطق آسیب‌پذیر زندگی می‌کنند. خب چگونه می‌خواهند طی 4سال برای این 15میلیون نفر مسکن مناسب تامین شود؟ ضمن اینکه تا امروز حتی یک برنامه جامع و کاربردی هم از سوی دولت ارائه نشده است که چنین اقدامی را چگونه می‌خواهند انجام دهند.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: من معتقدم که ادعای دولت بسیار بزرگ است و به هیچ وجهی امکان‌پذیر نیست که چه در چهار سال و چه حتی بیشتر بتوانند، با تعاریفی که در منابع علمی وجود دارد، فقر مطلق را ریشه‌کن کنند. اما حداقل انتظار ما و مردم این است که ‌اشکال عریان بی‎عدالتی را که خودش را در مصیبت‌های تاسف‌آور گروه‌هایی از جامعه نشان می‌دهند، به حداقل برسانند.
راغفر گفت: به نظر من آقایانی که درباره ریشه‌کن کردن فقر مطلق طی دو یا حتی چهار سال صحبت می‌کنند اصلا توجیه نیستند و تصور درست و منطقی از این ماجرا ندارند و مسئله را اصلا نشناختند.
راغفر اظهار کرد: آقای معاون وزیر صنعت اعلام کرد که هزار میلیارد تومان جریمه دیون معوقه خام فروش‌ها که اصلا اینها غارتگران معادن و منابع هستند، بخشیده شده است. اما واقعا بر اساس چه منطقی و مجوزی چنین تصمیمی می‌گیرند؟ یا هزاران میلیارد دیگر که بخشودگی شرکت‌های نفتی و پتروشیمی هم از همین دست اقدامات است. اینها مسئول فقر و فلاکتی هستند که کشور را فراگرفته است. واقعیت این است که به نظر من نظام تصمیم‌گیری ما علیل و ناتوان از حل مسئله فقر است و متاسفانه باید بگویم که فقر مطلق نه تنها ریشه‌کن نخواهد شد بلکه با سیاست‌های دولت دوازدهم گسترده‌تر و عمیق‌تر خواهد شد.
راغفرگفت: سیاست‌هایی که در جهت جبران نابرابری‌های اجتماعی باشد یکی از ضرورت‌های حال حاضر اقتصاد است و بهترین راه آن، ‌اشتغال‌آفرینی برای افراد است. باید قبول کرد که بهترین روش رفع فقر در کشور فراهم آوردن فرصت شغلی برای افراد یک جامعه است.

آتلانتیک: آمریکا با نقض برجام پیام بدی به دیگر کشورها داد
یک رسانه آمریکایی نوشت بدعهدی آمریکا در توافق با ایران، عبرتی نامطلوب را به کره شمالی می‌آموزد.
تارنمای آتلانتیک با طرح این پرسش که آتلانتیک در مطالبی با عنوان «توافق هسته‌ای ایران چه چیزی می‌تواند به آمریکا درباره کره شمالی بیاموزد»، نوشت: «سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه در سخنانی درباره توافق هسته‌ای به گونه‌ای سخن گفت که به نظر می‌رسید واشنگتن قصد بی‌اعتبار ساختن آن را دارد.
دولت ترامپ در حالی برای یافتن راه حلی برای تهدید فزاینده هسته‌ای کره شمالی تلاش می‌کند که آشکارا به خروج از توافق هسته‌ای با ایران اشاره می‌کند، به رغم اینکه ناظران مستقل بارها تأیید کرده‌اند که ایران به تعهداتش پایبند بوده است.
این نوع از اعتبار ممکن است تعیین کند که آیا بحران شبه جزیره کره به صورت مسالمت‌آمیز حل خواهد شد یا نه؟ سران کره شمالی نظاره‌گر سرنوشت توافق هسته‌ای ایران خواهند بود و این توافق در هر مرحله آزمونی برای اعتبار آمریکا خواهد بود.
کشورهایی می‌توانند برنامه‌های خود را از طریق مجراهای دیپلماتیک بهتر پیش ببرند که سابقه پایبندی به تعهداتی داشته باشند که از این مجراها به آنها متعهد شده‌اند.
کشوری که وارد توافق‌های بین‌المللی می‌شود، باید توانایی و اراده برای پایبندی به اجرای تعهداتش را نشان دهد و در غیر این صورت دعوت آنان به پای میز مذاکره سودی نخواهد داشت.
اگر قرار باشد آمریکا به عنوان کشوری قابل اعتماد در صحنه دیپلماتیک در نظر گرفته نشود، کشورهای دیگر چه انگیزه‌ای برای مذاکره و موافقت برای تغییر رفتار خود خواهند داشت؟
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نهاد ناظر بر فعالیت‌های هسته‌ای سازمان ملل متحد، در تابستان پایبندی ایران را به توافق هسته‌ای برای هشتمین بار از هنگام شروع اجرای آن در کمتر از 2 سال پیش تأیید کرد.
آمریکا باید انگیزه‌های اقتصادی به کره شمالی بدهد اما مقام‌های ایالات متحده در ارتباط با ایران نه تنها فقدان تعهد را نشان داده‌اند، بلکه تلاش‌های پنهانی برای نابود کردن این توافق و انداختن گناه و تقصیر آن را به گردن گرفته‌اند.
برخی مقام‌های کاخ سفید به عنوان بخشی از این تلاش‌ها گفته‌اند که در پی اعمال مجدد تحریم‌های لغو شده براساس توافق هسته‌ای به بهانه‌های مختلف برخواهند آمد مانند فعالیت‌های موشکی ایران که تحت پوشش این توافق قرار ندارد.
تلاش‌های دولت ترامپ برای تضعیف این توافق به اعتبار ایالات متحده صدمه می‌زند و موجب محدود شدن تلاش‌های این کشور برای مهار کردن جاه‌طلبی‌های هسته‌ای کره شمالی و همچنین موارد بالقوه آتی از بدرفتاری هسته‌ای مانند ایران خواهد شد.
یادآور می‌شود اخیراً آنجلا مرکل صدراعظم آلمان گفته بود توافق هسته‌ای میان ایران و 5 قدرت جهانی، می‌تواند به عنوان الگویی برای کمک به حل بحران با کره شمالی مورد استفاده قرار گیرد.

خراسان

دستور برخورد با فعالان علیه اتباع خارجی در شبکه های اجتماعی
بر اساس ابلاغیه جدید یک مقام مسئول به تعدادی از نهادها و دستگاه های انتظامی و نظارتی با اشاره به برخی گزارش های واصل شده، از آن ها خواسته شده است به شناسایی محرکین و فعالان در شبکه ها و فضای مجازی که در برخی تجمع های اعتراضی غیرقانونی علیه استفاده از اتباع بیگانه فعالیت دارند، اقدام کنند و اقدامات قانونی لازم را برای جلوگیری از تکرار هرگونه تجمع غیرقانونی به عمل آورند.


مجوز روحانی برای فروش 55 هزار متر مربع اراضی تجاری
با پیشنهاد وزیران عضو کمیسیون لوایح دولت که در روزهای اخیر به استناد ماده 115 قانون محاسبات مورد تایید حجت الاسلام روحانی رئیس جمهور قرار گرفته، مقرر شده است بیش از 10 فقره از اراضی و املاک متعلق به دولت با کاربری تجاری که در برخی استان های جنوبی کشور واقع شده اند و جمع مساحت آن ها بالغ بر 55 هزار متر مربع می شود، فروخته شود و مبالغ به دست آمده، به حساب درآمد عمومی کشور واریز شود.

ایران



واکنش ارتش به ادعای فرمانده ناوگان امریکا
فرمانده منطقه دوم دریایی ولایت نیروی دریایی ارتش با تکذیب ادعای فرماندهی ناوگان امریکا درخصوص عدم دریافت اخطار از ناو نداجا گفت: در صورت لزوم مستندات اخطار به ناو امریکایی را منتشر می‌کنیم. به گزارش تسنیم، دریادار دوم رضا عباسی درباره هشدار چند روز پیش ناو موشک‌انداز فلاخن نداجا به یک فروند ناو امریکایی گفت: باخبر شدیم یک لنج ماهیگیری ایرانی به نام شمس دچار سانحه دریایی شده و درحال غرق شدن است و در همین حین به ناو موشک‌انداز فلاخن که در محور گشت خودش در حال گشت زدن بود، ابلاغ کردیم که با حد اکثر سرعت به سمت لنج حرکت کند و این لنج را نجات دهد. وی افزود: در همین حین در مکالماتی که بین ناو pc02 امریکایی با یک واحد امریکایی دیگر که احتمال می‌دهیم واحد سرفرماندهی آن بوده باشد، اعلام شد که یک لنج ایرانی در حال غرق شدن است و ما برای نجات آن لنج به سمتش حرکت می‌کنیم. عباسی ادامه داد: به ناو امریکایی اخطار دادیم که از هرگونه نزدیک شدن به لنج ایرانی خودداری کند و ما خودمان براساس شرح وظایف‌مان در حوزه روابط بین‌الملل دریایی مقتدرانه عمل می‌کنیم. گفتنی است فرماندهی مرکزی نیروی دریایی امریکا در بیانیه‌ای تأکید کرده بود که هیچ‌گونه رویارویی مستقیم میان نیروهای ایرانی و امریکایی رخ نداده است.


پرونده بقایی به دادگاه فرستاده شد
رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: پرونده حمید بقایی (معاون رئیس دولت دهم) به دادگاه فرستاده شده است و با توجه به حجم زیاد این پرونده، دادگاه فعلاً مشغول مطالعه اوراق است و تا هفته پیش تعیین وقت نشده بود. به گزارش تسنیم، غلامحسین اسماعیلی افزود: دادگاه ابتدا باید پرونده را به صورت کامل مطالعه کند تا در صورت وجود نقص یا نواقص، پرونده را به دادسرا عودت دهد و نواقص برطرف شود. اسماعیلی در پاسخ به این سؤال که آیا دادگاه 20 مدیر نجومی‌بگیر که سخنگوی قوه ‌قضائیه از صدور کیفرخواست برای آنها خبر داده بود، تعیین وقت شده است یا خیر، اظهار کرد: تا هفته پیش که موضوع را پیگیری کردم، کیفرخواستی در این رابطه به دادگاه نیامده بود اما احتمالاً طی هفته جاری، آن‌طور که سخنگوی قوه ‌قضائیه گفته، کیفرخواست‌ها به دادگاه واصل شود.


تحلیل «المانیتور» از روابط تهران و ریاض
المانیتور در گزارشی با اشاره به روی خوش نشان ندادن عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان به سخنان اخیر همتای ایرانی‌اش مبنی بر اینکه «اگر دولت عربستان سعودی خواهان ایجاد صفحه جدید با ایران است، ایران نیز برای این کار آماده است» نوشته است: گرچه «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان چنین تلاشی را تکذیب کرد، نشانه‌هایی وجود دارد که ممکن است چنین تغییر رویکردی در نتیجه تغییر چشم‌انداز منطقه‌ای انجام گرفته باشد.
به گزارش جماران، در این گزارش آمده است: نشست امریکا – عربستان در ماه مه استارت رویکرد جدیدی را در امور منطقه‌ای زد که پیش از آغاز، متوقف شد. ولیعهد عربستان سعودی که طرح‌های بلندپروازانه‌ای برای مدرنیزاسیون اقتصادی و اجتماعی کشور خود تعیین کرده است بهتر از سایرین ضرر کاهش دارایی‌ها را درک می‌کند. دلایل عمیقی برای خصومت سعودی- ایرانی وجود دارد و هیچ تغییری [بویژه در خاورمیانه] به سرعت رخ نمی‌دهد. اما سودی که ساخت پل‌ها به جای سوزاندن آنها دارد، ممکن است درس‌هایی باشد که هم ریاض، هم تهران و هم دیگر کشورهای منطقه‌ای تا به امروز گرفته باشند.


بازداشت ۳ نفر از فعالان عرفان حلقه
خبرگزاری تسنیم خبر داده که روز گذشته طی اقدامی از سوی سربازان گمنام امام زمان(عج) تعدادی از فعالان و عناصر مؤثر در فعالیت ضدامنیتی فرقه عرفان حلقه در تهران بازداشت شدند. مهدی سپهر، شهریار سپهر و علی معماریان سه نفر از افراد مؤثر در ایجاد هجمه‌های حقوق بشری وفراخوان های به ظاهر بین‌المللی هستند. همچنین در روزهای گذشته بیش از 10 نفر از فعالان این فرقه که بعد از اعلام حکم اعدام سرکرده فرقه، به منظور طراحی و لیدری تجمع، تحصن، پوشیدن کفن و برخی دیگر از اقدامات امنیتی به منظور تحت فشار قرار دادن دستگاه قضایی در منزل یکی از فعالان به بهانه میهمانی جمع شده بودند، در شهرری دستگیر شدند.

آرمان

رصد لحظه‌به‌لحظه وزارتخانه‌ها

رئیس سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد: سامانه‌ای که برای پیشبرد و پایش گزارشات پروژه‌های دولت در نظر گرفته شده لحظه به لحظه در حال رصد است و پیشرفت‌ها را گزارش می‌کند. محمدباقر نوبخت گفت: به دستگاه‌ها ابلاغ شده بود که ماهانه گزارش خود را در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی بیان و در اختیار سازمان برنامه و بودجه قرار دهند. وی ادامه داد: در بررسی‌ها مشخص شد که هر وزارتخانه در راستای سال اقتصاد مقاومتی به چه میزان پروژه‌های خود را پیش برده است و سازمان برنامه و بودجه به عنوان دبیرخانه گزارش تک تک این دستگاه‌ها را بررسی کرده است. رئیس سازمان و برنامه و بودجه با اشاره به روند بررسی این سازمان درباره پروژه‌های وزارتخانه‌های مذکور عنوان کرد: ما بررسی کردیم که هر وزارتخانه چقدر پیشرفت در زمینه پروژه‌های خود داشته، چه موانعی بر سر راه دارد و برای شش ماه آینده چه میزان تخصیص لازم است. وی خاطرنشان کرد:‌ آنچه در این شش ماه انجام شده با عملکرد سال ۹۵ متمایز بوده و ما باید تلاش خود را بیشتر کنیم.

دیدار سفیر قطر با ظریف

سفیر قطر در تهران که به تازگی به ایران بازگشته است عصر روز دوشنبه با وزیر امور خارجه کشورمان دیدار کرد.‌ در این دیدار محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با بیان این‌که سیاست ما در منطقه مشخص است، اظهار داشت: مسائل منطقه باید از طریق گفت‌وگو حل و فصل شود و ما با هرگونه فشار و تهدید علیه همسایگان توسط هرکسی باشد مخالفیم. گسترش روابط دو جانبه به‌ویژه در حوزه‌های اقتصادی و تجاری از دیگر محورهای گفت‌وگو در این دیدار بود. علی بن احمد علی السلیطی چهارم شهریور فعالیت خود به عنوان سفیر قطر در سفارت قطر در تهران را آغاز کرد.

402 بازدید از سایت‌های ایران

شبکه بلومبرگ درگزارشی جزئیاتی درباره بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته‌ای کشورمان خبر داد، میزان بازرسی‌های آژانس از ایران در مقایسه با پنج سال گذشته تقریبا دو برابر شده است. شبکه خبری بلومبرگ در گزارش خود مدعی شد که ایران در هر ماه دو بار بازرسی سر زده داشته و شمار بازرسی‌های آژانس بین‌المللی از این کشور در مجموع در مقایسه با پنج سال پیش تقریبا دو برابر شده است که این امر ارزش توافق هسته‌ای را که در سال 2015 برای برنامه هسته‌ای تهران حاصل شد، نشان می‌دهد. بلومبرگ در ادامه آورده است: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در 12 ماه ابتدایی اجرای توافق هسته‌ای که اوایل سال 2016 آغاز شد در مجموع 402 بازدید از سایت‌های ایران و 25 بازرسی ناگهانی داشته‌اند. این آمارها شاید به رفع تردیدها درباره کارآمدی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) کمک کند.

تقدیر فیصل مقداد از ایران

قائم مقام وزیر خارجه سوریه از محور مقاومت، حزب‌ا...، ایران و روسیه در جنگ با تروریست‌ها تقدیر و تشکر کرد. فیصل مقداد در گفت‌وگو با شبکه المیادین، گفت: از محور مقاومت، حزب‌

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۰۷۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می‌دانند

عباس عبدی طی یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: ماجرا این است که آقای مهدی نصیری اعلام کرده که برای یک سفر خانوادگی مدتی را عازم کانادا شده است.

وی در چند سال اخیر مواضع به نسبت رادیکالی علیه ساختار موجود داشت و آشکارا هم بیان و تبلیغ می‌کرد. اتفاقا مواضعی که داشت بخش اصلی اصلاح‌طلبان با آن همراهی نمی‌کردند، هر چند از این نظر که وی منسوب به جناح اصولگرا بود و این حرف‌ها را می‌زد، غیرمنتظره نیست که برخی اصلاح‌طلبان هم مثل اغلب مردم استقبال می‌کردند، چون این مواضع از سوی خود اصولگرایان یا منشعبین آنان زده می‌شد، ولی آقای نصیری هیچ نسبتی با اصلاح‌طلبی به عنوان یک مجموعه‌ای با پیشینه‌ای فکری و سیاسی نداشت و هنوز هم به لحاظ مبانی فکری به مجموعه اصولگرایان نزدیک‌تر است.

البته این فقدان نسبت را نه به عنوان نقطه قوت ایشان می‌گویم و نه به عنوان نقطه ضعف، بلکه یک واقعیت است. ایشان تا زمانی که ایران بودند مواضع رادیکال خود را اظهار می‌کردند، مواضعی که اگر یک نفر از اصلاح‌طلبان اندکی از آن مواضع را می‌گرفت، در چشم به‌هم زدنی بازداشت و بازجویی می‌شد و جایش در زندان بود.

اتفاقا بهترین دلیلی که وی منسوب به اصلاح‌طلبان نیست، همین مصونیت سیاسی و قضایی ناگفته و نانوشته‌ای است که در عمل، مجموعه اصولگرایان از آن بهره‌مندند.

البته آقای نصیری ارتباطات گوناگونی داشت، با اصلاح‌طلبان هم نشست و برخاست داشت، همچنان که با دیگران داشت، ولی هیچ‌گاه به عنوان یک فعال اصلاح‌طلب نه خودش را معرفی می‌کرد و نه کسی به چنین صفتی او را می‌شناخت. شاید هم سعی می‌شد که با چند تن دیگر از دوستان خودشان، جریانی به جز اصلاح‌طلبان و اصولگرایان راه بیندازند که نمی‌دانم چرا نشد یا شاید هم از ابتدا در پی آن نبودند.

حالا و پس از طرح رویکردی سیاسی از جانب او، یک روزنامه وابسته به جناح نواصولگرایان نوشته است که «مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده است و حالا اصلاح‌طلبان که سال‌هاست با باطنی غیر از شخصیت متظاهرشده خود با مردم و نظام روبه‌رو شده‌اند، از اینکه یک تازه‌وارد قواعد بازی را رعایت نکرده (یا هنوز نیاموخته) و باطن آنان را آشکار کرده است، به‌شدت دلخور و هراسان شده‌اند و در اقدامی سیستماتیک هر روز یکی از آنان، تکذیب و رد و تکفیر نصیری را برعهده می‌گیرد. غافل از آنکه وقتی چندین سال است تریبونی برای اظهارات او شده‌اند، حالا که یک‌باره نصیری به صحرای سلطنت و براندازی و ضدانقلابی‌گری محض زده است، دیگر کسی از اصلاح‌طلبان نمی‌پذیرد که نصیری را از خود ندانند.»

ابتدا بهتر بود که پیش‌تر با دوستان خود هماهنگ می‌کردند، زیرا اغلب کسانی که موضع مطلوب رسمی گرفته‌اند به درخواست دوستان همان روزنامه بود. مگر آنان که نقدی بی‌طرفانه داشتند. علت نیز روشن است.

من در گفت‌وگویی با خبرآنلاین در همین مورد گفتم که چرا جناح حاکم در این موضوع سکوت کرده است؟ در درجه اول، چون حرف‌های خودشان در نقد آقای نصیری را موثر نمی‌دانند. به علاوه نمی‌خواهند شرمندگی حضور وی در جناح متبوع را یادآور شوند و مسوولیت افکار و رفتار متضاد خود را بپذیرند، افکار و رفتاری که موجب این‌گونه ریزش‌ها شده است. اگر آقای نصیری جایی در میان اصلاح‌طلبان برای خودش می‌یافت احتمالا به آن سوی آب نگاه نمی‌کرد.

گرچه این نحوه نوشتن ناشی از بی‌صداقتی و دورویی است، ولی بی‌عقلی نیز در آن موج می‌زند. چرا؟ فرض کنیم که ادعای نویسنده درست باشد. آیا یک لحظه پیش خود فکر نکرده که اگر اصلاح‌طلبان هم سلطنت‌طلب شده باشند، حتما افراد با گرایش‌های فراتر از اصلاح‌طلبی هم شده‌اند، پس چه کسی برای سیاست رسمی می‌ماند؟ شما که حداکثر ۱۵درصد (با ارفاق) بیشتر نیستید، آن‌هم ۱۵درصد که به لحاظ متغیر‌های اصلی جامعه جزو بخش‌های ضعیف‌تر و کم‌اثرتر است.

اگر اندکی، فقط اندکی درایت بود، حتی باید آقای نصیری را هم به نحوی توجیه و اصرار می‌کردید که وی هم طرفدار سلطنت نیست، حالا یک حرفی زده، وقتی دید که نظراتش درست نیست برمی‌گردد و...، ولی به جای این‌ها یک مجموعه اصلی انقلاب که بسیار فراتر از کل اصولگرایان هستند را نیز باطن‌شناسی می‌کنید و نصیری را باطن آن‌ها می‌دانید. آی‌کیو، در اندازه گنجشک هم نیست.

دیگر خبرها

  • واکنش وزیر کشور به ادعای حمایت دولت از یک لیست انتخاباتی
  • چه کسی گفته سه‌جانبه‌گرایی در حقوق کارگران باید حذف شود؟ | حداقل دستمزد کارگران تغییر نمی‌کند
  • رشد ۷ درصدی سهم حمل ونقل هوایی از سفرهای نوروزی!
  • واکنش نوری قزلجه به احتمال بازگشت طرح صیانت به صحن مجلس /کسی با تمامیت خواهی و زیاده‌طلبی نمی‌تواند در این دوره رییس مجلس شود
  • هدف رادیکال‌ها از تبلیغ سبک زندگی غیررسمی چیست؟ / ادعای یک روزنامه اصلاح‌طلب درباره یک لیست انتخاباتی!
  • کشتیرانی: تحقق توسعه دریامحور فرمانده واحد می‌خواهد
  • روزنامه اسپانیایی: گل شهاب زاهدی شایسته بردن جایزه پوشکاش است
  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می‌دانند