Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - وب‌سايت روزياتو - حسين علي پناهي: تحرکات نظامي کره شمالي و به ويژه آزمايشات موشکي اين کشور روز به روز گسترش يافته و تنش بين اين کشور و همسايه جنوبي و ايالات متحده نيز رفته رفته وارد مراحل خطرناکي مي شود. بدين ترتيب هر يک از طرفين در مقابل تحرکات تنش آميز ديگري عکس العمل نشان داده و قدرت خود را به رخ حريف مي کشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مقامات کره شمالي بارها اعلام کرده اند که هر گونه تهاجمي به قلمرو اين کشور با پاسخ سخت و بي رحمانه اي مواجه خواهد شد و اهدافي را در کره جنوبي و ايالات متحده هدف قرار خواهد داد. عبارت «اول ارتش» از ديرباز يکي از شعارهاي مقامات پيونگ يانگ بوده است که باعث شده بخش زيادي از درآمد ناچيز اين کشور منزوي صرف تسليحات نظامي شود.




با اين وجود ارتش کره ي شمالي چهارمين ارتش بزرگ جهان لقب گرفته و از تسليحات هسته اي نسبتاً پيشرفته اي نيز برخوردار است که قدرت مضاعفي به اين نيروها مي بخشد. مانورها و رژه هاي ساليانه ي ارتش کره شمالي نيز نشان مي دهد که ارتش اين کشور علي رغم تحريم هاي فلج کننده بين المللي هنوز هم از قدرت بالايي برخوردار است و به راحتي از ميدان بدر نخواهد نشد. در واقع 5 درصد از جمعيت 24 ميليوني اين کشور در خدمت ارتش بوده و 25 تا 30 درصد آن نيز در حالت استخدام موقتي، نيمه نظامي و در واحدهاي ذخيره به سر مي برند که در صورت هرگونه تهديدي به سرعت بسيج خواهند شد. اما شايد تا حالا بارها با خود فکر کرده ايد که دولت پيونگ يانگ چه ارتشي در اختيار دارد و اين ارتش تا چه حد قدرتمند است که به راحتي کره جنوبي و ايالات متحده را به چالش کشيده و به مبارزه فرا مي خواند.

در ادامه ي اين مطلب قصد داريم نگاهي بياندازيم به واحدهاي مختلف ارتش کره شمالي که ديدگاهي کلي را در مورد قدرت ارتش اين کشور در اختيار ما قرار خواهد داد.

نيروي زميني ارتش کره شمالي


اعداد: 950٫000 سرباز، 4٫200 تانک،2٫200 خودرو زرهي، 8٫600 دستگاه توپخانه و 5٫500 لانچر موشک




فراتر از اعداد: شايد نيروي زميني ارتش کره شمالي و تجهيزات نظامي آن را بتوان نقطه ي قوت ارتش بزرگ اين کشور دانست که در کنار موشک هاي بالستيک و دوربردي که اخيراً با موفقيت آزمايش کرده است باعث شده که مقامات سئول و واشنگتن اين قابليت ها را چالشي بزرگ براي امنيت خود بدانند. نيروي زميني کره شمالي با توجه به در اختيار داشتن موشک ها و توپخانه هاي دوربرد، در صورت بروز جنگ به راحتي مي تواند سئول را مورد هدف قرار دهد. نيروي زميني اين کشور که بزرگ ترين بخش ارتش کره شمالي را شامل مي شود هم اکنون بيش از 70 درصد از توان نظامي خود را در اطراف منطقه ي غيرنظامي در مرز با کره جنوبي مستقر کرده است تا در صورت بروز هر گونه رويداد غيرمنتظره نظامي و رويارويي با نيروهاي کره جنوبي يا ايالات متحده سريعاً وارد عمل شوند.




در اين منطقه تونل ها و پايگاه هاي زيرزميني بسيار پيچيده و مستحکمي ساخته شده که نفوذ يا آسيب رساندن به آن ها براي نيروهاي متخاصم بسيار سخت خواهد بود. تسليحات نظامي نيروي زميني اين کشور اغلب از سلاح هاي قديمي روسي و چيني تشکيل شده که برخي از آن ها بيش از 65 سال قدمت داشته و ساخت آن ها به دهه ي 1950 بازمي گردد. با اين وجود در سال هاي اخير ارتش اين کشور از تانک ها، تجهيزات توپخانه و سلاح هاي سبک جديدي رونمايي کرده است که از مهم ترين آن ها مي توان به لانچر راکت 240 ميلي متري جديدي با 8 پرتابگر با توان نصب بر روي شاسي خودروهاي نظامي اشاره کرد. همچنين به گفته ي منابع رسمي اين کشور، کيم جونگ اون اخيراً شخصاً از آزمايش يک اسلحه ضد تانک با برد بالا ديدن کرده است.




بر اساس گزارش مقامات ايالات متحده، ارتش بزرگ و در حالت تهاجمي قرار گرفته کره شمالي علي رغم کمبود منابع و تجهيزات قديمي و فرسوده مي تواند بدون اخطار قبلي به سمت سئول پيشروي کند و ارتش اين کشور توانايي وارد کردن خسارات شديد به کره جنوبي به وِيژه در مناطق نزديک به منطقه ي غيرنظامي بين دو کشور و پايتخت کره جنوبي را دارد. البته نيروي زميني اين کشور ضعف هايي نيز دارد که از جمله آن ها مي توان به ضعف بدني نيروها، تجهيزات بسيار کم و آموزش هاي ناکافي اشاره کرد. جالب اين که نيروهاي زميني اين کشور به عنوان کارگر در تمامي پروژه ها اعم از ساختمان سازي و تعمير خانه ها تا ساخت بزرگراه نيز به کار گرفته مي شوند.


نيروي دريايي کره شمالي


اعداد: 60٫000 سرباز، 430 کشتي جنگي و گشتي کوچک، 260 ناوچه ي آبي خاکي، 20 کشتي جنگي مين گذار، 70 زيردريايي و 40 کشتي پشتيباني




فراتر از اعداد: نيروي دريايي کشور کره شمالي به دو ناوگان شرقي و غربي تقسيم شده که هر کدام پايگاه ي هاي مرکزي متعددي دارند، اما نيروي دريايي کره شمالي را بايد کوچک ترين بخش ارتش اين کشور دانست. با اين وجود نيروي دريايي اين کشور از تجهيزات خوبي مانند هاورکرافت براي عمليات هاي آبي خاکي و يکي از بزرگ ترين ناوگان هاي زيردريايي در جهان سود مي برد. در کل در حدود 70 زيردريايي تهاجمي، ساحلي و نوع کوچک از سواحل اين کشور دفاع کرده و توانايي انجام عمليات ويژه را دارند. نيروي دريايي اين کشور از ناوگان دريايي دوربرد برخوردار نبوده و شديداً به تجهيزات نظامي فراوان اما فرسوده و قديمي خود متکي است.




اما در سال هاي اخير تعدادي از تجهيزات دريايي سطحي اين کشور نوسازي شده و نيروي دريايي کره شمالي نيز پيشرفت هايي در زمينه ي ساخت زيردريايي هاي بومي با قابليت حمل موشک هاي بالستيک داشته است. البته اگر چه زيردريايي هاي کوچک کره شمالي بسيار قديمي هستند اما همراه با کشتي هاي کوچک جنگي اين کشور تهديد بزرگي براي همسايه ي جنوبي به شمار مي روند. اين زيردريايي ها قابليت پنهان شدن در سواحل و تهديد و حتي در مواردي غرق کردن کشتي هاي کره جنوبي را خواهند داشت. علاوه بر اين به دليل داشتن اندازه ي کوچک و موتورهاي ديزلي، اين زيردريايي ها مي توانند به راحتي در آبراهه ها، غارها و ورودي هاي طبيعي اطراف شبه جزيره کره پنهان شوند.


نيروي هوايي کره شمالي

اعداد: 110٫000 نيرو، بيش از 800 هواپيماي جنگنده، 300 هلي کوپتر و بيش از 300 هواپيماي ترابري

فراتر از اعداد: در اين بخش از ارتش کره شمالي نيز ميراث اتحاد جماهير شوروي و جمهوري خلق چين ديده مي شود و دهه هاست که هيچ جنگنده ي جديدي به نيروي هوايي اين کشور اضافه نشده است. پيشرفته ترين و جديدترين جنگنده هاي اين کشور از نوع ميگ 29 هستند که در دهه ي 1980 از اتحاد جماهير شوروي خريداري شده اند. همچنين تعدادي ميگ 23 و سوخوي 25 نيز در ميان جنگنده هاي اين کشور ديده مي شوند.




همه ي اين جنگنده ها از کمبود سوخت رنج برده و خلبانان نيروي هوايي نيز آموزش هاي هوايي بسيار کمي ديده اند. سيستم هاي دفاع هوايي ارتش کره شمالي نيز بسيار قديمي بوده و بيشتر شامل هواپيماهاي دو باله، تک موتوره An-2 COLT با گنجايش 10 نفر است که در دهه ي 1940 ساخته شده و تنها براي پياده کردن نيروهاي ويژه پشت خطوط دشمن مناسب هستند. جالب اين که نيروي هوايي اين کشور تعدادي هلي کوپتر MD-500 ساخت کشور ايالات متحده نيز در اختيار دارد که به نظر مي رسد از طريق دور زدن تحريم هاي بين المللي خريداري شده و در سال 2013 در يک رژه نظامي رونمايي شدند.




در حدود 50 درصد از ناوگان نيروي هوايي کره شمالي در پايگاهي در فاصله ي 100 کيلومتري داخل مرز اين کشور با همسايه جنوبي خود متمرکز شده است. در کل مقامات اين کشور ترجيح داده اند به جاي تلاش براي مدرنيزه کردن نيروي هوايي کشور توانمندي نيروي زميني را بالا برده و توان دفاعي اين کشور در مقابل حملات هوايي را تقويت کنند. با اين وجود کره شمالي سرمايه گذاري زيادي در زمينه ي تقويت سيستم هاي دفاع هوايي خود انجام داده و از مدل هاي جديد و متنوعي از موشک هاي سطح به هواي موسوم به «SAM» رونمايي کرده است؛ از جمله يک لانچر سيار موشک سام که شباهت بسياري به سيستم دفاع موشکي قدرتمند اس-300 روسيه دارد.




نيروهاي ويژه ارتش کره شمالي

اعداد: اطلاعات دقيقي در مورد اين نيروها در دسترس نيست اما مي توان تعداد آن ها را در حدود 180٫000 نفر تخمين زد.

فراتر از اعداد: مقامات کره شمالي کاملاً مي دانند که از لحاظ تجهيزات نظامي توان رقابت با کشورهاي متخاصم را نداشته و از لحاظ تکنولوژي ساخت سلاح و لجستيک نظامي نيز بسيار عقب تر از اين کشورها هستند. با اين وجود آن ها به خوبي دريافته اند که چطور مي توانند ضعف خود در اين زمينه ها را با تاکتيک هاي جنگ غيرمتعارف پوشش دهند که عمليات هاي تهاجمي مخفيانه، غافلگيرکننده و در مقياس کوچک براي وارد کردن مهلک ترين ضربه به نيروهاي دشمن را شامل مي شود.




اين عمليات ها معمولاً توسط نيروهاي ويژه ارتش اين کشور انجام شده که از لحاظ بدني و تغذيه اي، تجهيزات، آموزش و انگيزه شرايط بسيار بهتري نسبت به ديگري نيروهاي نظامي اين کشور دارند. نيروهاي ويژه ي کره شمالي مي توانند از طريق هوا يا دريا يا حتي تونل هايي که در عرض منطقه ي غيرنظامي بين دو کره ساخته شده است وارد بخش جنوبي شبه جزيره کره شوند. همچنين اين کشور به طور گسترده اي در زمينه ي جنگ سايبري سرمايه گذاري کرده و تعداد پهپادهاي خود را نيز در سال هاي اخير افزايش داده است.





موشک هاي متعارف و سلاح هاي اتمي ارتش کره شمالي


اعداد: تعداد سلاح هاي اتمي اين کشور هنوز به طور دقيق مشخص نشده اما تعداد آن ها فراتر از چند ده عدد خواهد بود که از جمله آن ها مي توان به 50 موشک بالستيک با برد فراتر از 1٫400 کيلومتر، 6 موشک KN08 با برد فراتر از 5٫400 کيلومتر، تعداد نامشخصي موشک Taepodong-2 با برد مشابه و يا حتي بيشتر، احتمالاً يک موشک بالستيک با قابليت نصب بر روي زيردريايي و موشک هاي بالستيک ديگر با بردهاي کوتاه اشاره کرد.




فراتر از اعداد: کره شمالي ادعا مي کند که اولين بمب هيدروژني خود را در ژانويه سال کنوني با موفقيت آزمايش کرده است. اين ادعا تاکنون توسط مقامات ايالات متحده تاييد نشده اما بدون شک اين کشور چندين سلاح هسته اي در ختيار داشته و متخصصان اين کشور سخت در تلاشند که کيفيت و کميت اين سلاح هاي هسته اي را افزايش دهند. با اين وجود آمادگي سلاح هاي اتمي و بسياري از موشک هاي بالستيک اين کشور براي پرتاب هنوز در هاله اي از ابهام قرار دارد. مقامات نظامي پيونگ يانگ سخت تلاش مي کنند تا کلاهک هاي هسته اي را چنان کوچک کنند که بتوانند آن ها را روي زيردريايي هاي خود نصب کنند.




همچنين در سال هاي اخير اقدامات گسترده اي در زمينه ي توليد و آزمايش موشک هاي بالستيک قاره پيماي مختلف براي منتقل کردن اين کلاهک هاي هسته اي به اهدافشان و توسعه و آزمايش زرادخانه هاي هسته اي صورت گرفته است. موشک بالستيک «Taepodong-2» نسخه ي نظامي شده ي راکتي است که در فوريه سال گذشته روي يک ماهواره نصب گرديد. همچنين مقامات کره شمالي ادعا کرده اند که موشک هاي بالستيک قاره پيمايي با برد فراتر از 6٫000 کيلومتر را نيز با موفقيت آزمايش کرده اند. اما بر اساس برآوردها جديدترين دستاورد اين کشور در اين حوزه، موشک قاره پيماي «Taepodong 3» است که در حدود 13٫000 کيلومتر برد خواهد داشت و بخش هاي زيادي از قلمرو ايالات متحده را در تيررس خود خواهد داشت. در صورت موفقيت اين کشور در استقرار و پرتاب اين موشک خسارات وسيعي به ايالات متحده وارد خواهد آمد.


سلاح هاي شيميايي و بيولوژيکي ارتش کره شمالي




در اين زمينه نيز اطلاعات دقيقي در دست نيست اما مقامات کاخ سفيد اعلام کرده اند که کره شمالي به تحقيق و توسعه در هر دو زمينه ادامه مي دهد و مي تواند از آن ها به شيوه ي موثري استفاده کند، هرچند در ساليان اخير هيچ صحبتي از اين سلاح ها در رسانه هاي کره شمالي نشده است. بر اساس گزارش هاي وزارت دفاع ايالات متحده، احتمالاً کره شمالي انبارهاي بزرگي مملو از گازهاي شيمايي مانند عوامل اعصاب، تاول، خوني و خفه کننده را در اختيار دارد که مي تواند آن ها را از طريق خمپاره انداز يا موشک هاي بالستيک مورد استفاده قرار دهد.

کره شمالي پيمان منع گسترش سلاح هاي شيميايي را امضا نکرده و نيروهاي نظامي اين کشور آموزش هاي مربوط به انجام عمليات نظامي در محيط هاي آلوده به مواد شيميايي را ديده اند. همچنين در اين گزارش آمده که کره شمالي به احتمال فراوان سومين انبار تسليحات شيميايي جهان از لحاظ بزرگي را در اختيار داد که بيشترين آن ها مربوط به عامل اعصاب هستند. علاوه بر اين اطلاعاتي به حجم 15 گيگابايت که يک فراري اهل کره شمالي با خود به فنلاند آورده بود نشان مي دهد که پيونگ يانگ آزمايش هايي را در زمينه عوامل شيميايي و بيولوژيکي روي انسان ها انجام داده است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۵۰۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعزام هیئت علمی ـ پژوهشی نیروی دریایی ارتش به قطب جنوب

فرماندنه نیروی دریایی ارتش از آمادگی برای مشارکت در تمام‌ رزمایش‌های مرکب در اقیانوس‌های آرام و اطلس خبر داد و گفت: نیروی دریایی ارتش ‌هیئت‌ علمی ـ پژوهشی را برای تحقیقات علمی بیشتر به قطب جنوب اعزام می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، امیر دریادار شهرام ایرانی‌ فرمانده نیروی دریایی ارتش در آیین بازدید دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش از دستاوردهای این نیرو در بندر امام خمینی (ره) ماهشهر در قالب بیست و ششمین دوره‌ هیئت معارف جنگ شهید سپهبد علی صیاد شیرازی، ضمن اشاره به نقش نیروی دریایی ارتش در تأمین امنیت دریایی و اقتصادی کشور در دوران 8سال دفاع مقدس اظهار داشت: به سبب بروز شرایط جنگی در کشور، مدیریت زنجیره‌ اقتصادی از طریق بنادر و سواحل جنوبی صورت می‌گرفت که در همین راستا نیروی دریایی ارتش، به منظور مراقبت و حراست از امنیت اقتصادی و نظامی خلیج فارس، به اسکورت و هدایت کشتی‌های باری، نفت‌کش و مسافری، به عنوان مأموریت ذاتی خود مبادرت می‌ورزید.

وی افزود: از آنجا که نیروی دریایی رژیم بعث عراق، توسط نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران و همراهی نیروی هوایی و هوانیروز، در کوتاه‌ترین زمان ممکن از عرصه‌ معادلات جنگی خلیج فارس حذف شد، بازدارندگی کشور در طی سال‌های متمادی دفاع مقدس در سطح دریا و خلیج فارس به بالاترین حد خود رسید و تا به امروز نیز این حد از توان رزمی و نمایش قدرت ادامه دارد.

امیر دریادار ایرانی با اشاره به دلایل حضور دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش در دوره‌ هیئت جنگ شهید صیاد شیرازی، تصریح کرد: در راستای تداوم بخشیدن به آموزش‌های ارائه‌شده در کلاس‌های دانشگاه‌های افسری و نیز تعمیق آموخته‌ها و مشاهده‌ عینی و بلاواسطه‌ رزمایش‌ها و صحنه‌های نبرد، کلاس‌های هیئت معارف جنگ با حضور دانشجویان دانشگاه‌های افسری در استان خوزستان برگزار شده‌است.

وی ادامه داد: نمایش و تمرین انسجام و تعامل میان نیروهای مسلح، به ویژه میان هر چهار نیروی ارتش جمهوری اسلامی ایران، فرهنگ‌سازی و ترویج جلوه‌های ایثار و تلاش و نمایش تأثیر نیروی دریای ارتش در عرصه بین‌المللی، حوزه‌ روابط بین‌الملل، اقتصاد و سیاست جهانی، از اهداف مدنظر در برپایی چنین دورهای بوده‌ است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به دو نعمت ولایت و جوانان، تأکید کرد: برخورداری از وجود با برکت ولایت فقیه و بهره‌مندی از جوانان کوشا، پویا و مبتکر که با استفاده از آخرین دانش‌ها و حرکت در لبه‌ی فناوری‌های جهانی و به‌روز، در حال خلق حماسه‌های متعددی در سطح نیروهای چهارگانه ارتش هستند، دو نعمت الهی هستند که آمادگی کشور برای مقابله با هرگونه تهدیدی را تضمین کرده و از منافع ملی کشور در تمامی کانون‌های راهبردی پاسداری می‌کنند.

وی افزود: ارتش در تمامی نقاط و کانون‌های راهبردی و اثربخش خود، با تمرکز بر حداکثر بازدارندگی، آماده‌ حضور و مشارکت در تمامی رزمایش‌های مرکب در اقیانوس‌های آرام و اطلس بوده و در همین راستا، قرار است تا نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، هیئتی علمی- پژوهشی را برای تحقیقات علمی بیشتر، با آمادگی صددرصدی به قطب جنوب اعزام کند.

امیر دریادار ایرانی در پایان در خصوص چگونگی مقابله با تهدیدات بیگانگان، خاطرنشان کرد: طبعاً پاسخ تمامی نیروهای چهارگانه‌ ارتش، عدم پذیرش هرگونه تهدیدی علیه تمامیت ارضی و منافع ملی و کانون‌های راهبردی کشور است؛ به همین دلیل نیروی دریایی ارتش به عنوان دست بلند نظام اسلامی در عمق دریاها و کرانه‌‌های دوردست، با تمام توان، از منافع کشور محافظت و پشتیبانی می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارتش آلمان حضور نظامی در اقیانوس هند و آرام را تقویت می‌کند
  • الحاق شناورها و تجهیزات جدید به نیروی دریایی
  • نیروی هوایی ارتش امروز از هر زمان دیگری آماده‌تر است
  • واحدی: همه در نیروی هوایی پای کار عملیات وعده صادق بودند
  • واحدی: همه نیروی هوایی پای کار عملیات وعده صادق بودند
  • ۵ نیروی هوایی برتر جهان در سال ۲۰۲۴؛ از تفنگداران دریایی آمریکا تا نیروی هوایی روسیه (+عکس)
  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند | هیچوقت میز مذاکره را ترک نکردیم اما... | موشک جواب موشک است | از وضعیت سفره مردم مطلعم
  • اعزام هیئت علمی ـ پژوهشی نیروی دریایی ارتش به قطب جنوب
  • اعلام تخلیه ساکنان شرقی رفح برای حمله اسرائیل/حملات شدید حزب الله به مواضع نظامی اسرائیل با 70 موشک/ حماس: دستور تخلیه رفح تحولی خطرناک است
  • اعلام تخلیه ساکنان شرقی رفح برای حمله اسرائیل/حملات شدید حزب الله به مواضع نظامی اسرائیل با 70 موشک