Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - وب‌سايت گجت نيوز - معصوم پور: پس از حمله موشکي آمريکا به پايگاه هوايي الشعيرات سوريه، ارتش اين کشور، نيروها و تجهيزات دريايي خود را با فرماندهي ناو هواپيمابر کارل وينسون به آب‌هاي شبه جزيره کره فرستاد. اين موضوع، واکنش کره شمالي را در پي داشت و بسياري از کارشناسان از احتمال آغاز جنگ ميان اين دو کشور ابراز نگراني کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همين دليل در اين مطلب قصد داريم به مقايسه قدرت نظامي آمريکا و کره شمالي بپردازيم و توان و تجهيزات ارتش هر يک از اين دو کشور را بررسي کنيم.




در روزهاي اخير، نگراني‌ها از احتمال بروز جنگ ميان آمريکا و کره شمالي افزايش پيدا کرده و رسانه‌هاي مختلف جهان از عواقب اين جنگ خونين مي‌گويند. کره شمالي در حالي آمريکايي‌ها را تهديد کرده و خود را آماده جنگ مي‌کند که آمريکا، بزرگ‌ترين و مجهزترين ارتش دنيا را در اختيار دارد. بودجه نظامي آمريکا به تنهايي با بودجه نظامي کل ارتش‌هاي دنيا برابري مي‌کند. با اين حال، کره شمالي که حتي در تامين برق و غذا براي مردم خود با مشکل مواجه بوده به يکي از بزرگ‌ترين تهديدهاي آمريکايي‌ها تبديل شده است؛ اما مگر اين کشور شرق آسيايي چه امکانات، تجهيزات و نيرويي را در اختيار دارد که حتي موجب ترس واشنگتن شده است؟

کره شمالي يک کشور شرق آسيايي با وسعت 120 هزار و 538 کيلومتر مربع و جمعيت حدود 24 ميليون نفر است. اين کشور بيش از 3 هزار و 800 کيلومتر مرز مشترک با همسايه‌هاي خود دارد و مهم‌ترين همسايه و دشمن آن‌ها نيز کره جنوبي است. سئول و پيونگ‌ يانگ از دهه 50 ميلادي با هم اختلاف داشتند و در طول تاريخ درگيري‌هاي کوچک و بزرگي نيز ميان آن‌ها به وجود آمده است. کره شمالي که با نام جمهوري دموکراتيک خلق کره شناخته مي‌شود از جنوب با کره جنوبي و از شمال با چين همسايه است و در قسمت شمال شرقي خود نيز مرز کوچکي با روسيه دارد. در سال 1945، کره به دو قسمت شمالي و جنوبي تقسيم شد و روسها، قسمت شمالي را در اختيار خود گرفتند و قسمت جنوبي نيز در تصرف آمريکايي‌ها بود.




بر اساس آمار منتشر شده، کره شمالي حدود 700 هزار نيروي نظامي آماده رزم و 4 ميليون و 500 هزار نفر نيروي نظامي ذخيره در اختيار دارد و در رده‌بندي قدرتمندترين ارتش‌هاي دنيا، اين کشور کمونيستي در رده 35 دنيا قرار گرفته است. در سوي ديگر، ارتش آمريکا به عنوان قدرتمندترين ارتش جهان شناخته مي‌شود و با جمعيت بيش از 321 ميليون نفر، داراي 1 ميليون و 400 هزار نفر نيروي آماده به رزم و 1 ميليون و 100 هزار نفر نيروي نظامي ذخيره است.





ارتش خلق کره، نامي است که بر روي ارتش کره شمالي گذاشته شده است. اين ارتش از 5 زيرشاخه تشکيل شده و طبق برخي آمار، بالاترين درصد خدمه مسلح را نسبت به کشورهاي ديگر دارد. اين آمار نشان‌دهنده‌ي اين موضوع است که در کره شمالي از هر 25 نفر، يک نفر سرباز است. حتي يکي از کارشناسان مسائل سياسي معتقد است که در کره شمالي، همه سرباز هستند و در صورت بروز جنگ، همه‌ي آن‌ها آماده‌ي رزم خواهند بود.

از زماني که حکومت کمونيستي در کره شمالي برپا شد، اين کشور همواره با کشورهاي آمريکا، ژاپن و کره جنوبي در جنگ و مشاجره قرار داشت و اين تقابل در بعضي از سال‌ها به تنش‌هاي شديدي تبديل شده است. امروز نيز ارتش کره شمالي تحت امر رهبر اين کشور يعني کيم جونگ اون در صدر اخبار دنيا قرار گرفته است. اين ارتش شامل 5 زيرشاخه نيروي زميني، هوايي، دريايي، عمليات‌هاي ويژه و توپخانه بوده و بودجه سالانه آن حدود 7 ميليارد دلار است.

اما در سوي مقابل، بودجه نظامي آمريکايي‌ها با بودجه نظامي تمامي ارتش‌هاي دنيا برابري مي‌کند و اصلا قابل قياس با بودجه کره شمالي نيست. واشنگتن، بودجه 600 ميليارد دلاري را براي بخش دفاعي و نظامي خود در نظر گرفته است؛ اين در حاليست که دونالد ترامپ پس از انتخاب شدن به عنوان رئيس جمهور جديد ايالات متحده آمريکا، طرح افزايش 9 درصدي اين بودجه را ارئه داده است. نيروهاي نظامي آمريکا از پنج شاخه اصلي نيروي زميني، نيروي هوايي، نيروي دريايي، تفنگداران دريايي و نگهبانان ساحلي تشکيل مي‌شود. ارتش اين کشور در جنگ‌هاي زيادي مانند جنگ جهاني دوم، جنگ ويتنام، جنگ کره، افغانستان و عراق حضور داشته و آمادگي و شرايط مبارزه کردن را در خود حفظ کرده است. رئيس جمهور آمريکا از طريق وزارت دفاع، فرماندهي اين ارتش را در اختيار دارد و سياست‌هاي نظامي آن را تعيين مي‌کند. جدول زير نشان‌دهنده‌ي ميزان نيروها در بخش‌هاي مختلف ارتش آمريکا را بر طبق آخرين آمار نشان مي‌دهد:



مقايسه قدرت نظامي آمريکا و کره شمالي در بخش نيروي زميني

يکي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي ارتش کره شمالي اين است که سربازها در پادگان هميشه آماده هر نوع عملياتي هستند. علاوه بر سربازهاي آماده به رزم و سربازهاي ذخيره، اين کشور کمونيستي داراي مردمي است که دوره نظامي مي‌بينند تا در صورت لزوم به ارتش ملحق شوند. تا پايان سال 2014 ميلادي، حدود 12 ميليون شهروند کره شمالي که عمدتا هم جوان هستند، دوره آموزشي سربازي را طي کردند تا در مواقع اضطراري به خدمت ارتش دربيايند.




نيروي زميني ارتش کره شمالي، در قالب 20 سپاه شامل 60 لشگر و تيپ پياده، 25 تيپ مکانيزه، 15 تيپ زرهي، 25 تيپ نيروي ويژه و 30 تيپ توپخانه تشکيل شده و حداقل 90 هزار نيروي ويژه در آن فعاليت مي‌کنند. گفته مي‌شود که ارتش آمريکا در صورت حمله به کره شمالي از طريق مرز کره جنوبي، براي رسيدن به پيونگ يانگ با وجود فاصله کم، بايد از پس 600 هزار نفر نيروي رزمي فعال در 120 تيپ و لشگر بربيايد. اين در حاليست که کره شمالي با اقتصاد بسيار ضعيفي روبروست و حتي براي تامين غذاي مردم خود، ناچار به وارد کردن مواد غذايي از چين شده است؛ بنابراين داشتن چنين ارتش پرجمعيتي نسبت به جمعيت کل کشور و بودجه دفاعي 7 ميلياردي براي بودجه سالانه کل 40 ميليارد دلار از نظر اقتصادي توجيه‌پذير نيست.

گفتن اينکه کره شمالي به طور دقيق چه ميزان سلاح دارد و از چه تجهيزاتي استفاده مي‌کند کمي سخت است؛ چرا که کره شمالي، کشور ايزوله‌اي است که کمتر اطلاعاتي به خصوص در مسائل سياسي و نظامي از آن درز مي‌کند و تنها مي‌توان بر اساس حدس و گمان و تصاويري که گاه و بيگاه منتشر مي‌شود و البته ليست خريدهاي خارجي اين کشور کمونيستي، در اين مورد صحبت کرد.

کره شمالي از تجهيزات ساخت روسيه، چين و ساخت داخلي استفاده مي‌کنند و از اين نظر شباهت زيادي به کشور ما دارند؛ چرا که آن‌ها به طور گسترده‌اي دست به مهندسي معکوس تسليحات چيني و روسي زده‌اند. همان‌طور که گفته شد، اين کشور کمونيستي از توان مالي بالايي برخوردار نيست و به همين دليل توانايي خريد تجهيزات مدرن روسيه و چين را ندارد. بسياري از تسليحاتي که در خدمت ارتش کره شمالي هستند به دهه‌هاي 50 تا 70 ميلادي مربوط مي‌شوند. در واقع اين موضوع اصلي‌ترين مشکل ارتش کره شمالي است که با وجود برخورداري از ارتش پرجمعيت و آماده به رزم، توان استفاده از تجهيزات مدرن و باکيفيت را ندارد.

در آن سوي ميدان، نيروي زميني ارتش آمريکا با داشتن بيش از يک ميليون پرسنل و نيروي نظامي جزو بزرگ‌ترين ارتش‌هاي دنياست. اين نيرو از 12 مرکز فرماندهي شامل آموزش و دکترين، توسعه و امکانات و آمادگي، ارتباطات و مخابرات، اطلاعات و امنيت، خدمات بهداشتي، پژوهش جنايي، مديريت ترافيک نظامي، فرماندهي نظامي ناحيه، ارتش مستقر در اروپا، ارتش‌هاي هشت‌گانه، آکادمي‌هاي نظامي و کلمبيا (با هدف تامين امنيت پايتخت آمريکا) تشکيل شده است. همچنين آمريکايي‌ها بر خلاف کره شمالي داراي مجهزترين و پيشرفته‌ترين ارتش دنياست و تجهيزات مورد استفاده در ارتش اين کشور همگي جزو مدرن‌ترين تسليحات جهان هستند.




در حال حاضر، ارتش کره شمالي از تسليحات قديمي مانند تپانچه‌ تايپ 64 و تايپ 66 ساخت 1903 و 1933 شوروي که اکنون در داخل کره شمالي توليد مي‌شود و مسلسل‌هاي دستي جنگ جهاني دوم مانند پي پي اس 41 و 43 استفاده مي‌کنند. سلاح تهاجمي مورد استفاده در ارتش اين کشور، اي کي 47 کلاشينکف روسي است و البته از اسلحه اي کي 74 نيز استفاده مي‌شود. مسلسل آر پي کا و سلاح تک تيراندازي دراگانوف از ديگر تسليحاتي هستند که در اختيار ارتش کره شمالي قرار دارند. کره‌اي‌ها اکنون در زمينه توليد سلاح‌هاي سبک و نيمه سبک پياده نظام به روش مهندسي معکوس به خودکفايي کامل رسيده و سلاح‌هاي کلاشينکف، مسلسل آر پي کا، مسلسل سنگين دوشيکا، مسلسل آر پي دي و نسخه بومي ام 16 اي آمريکايي (نسخه چيني اين سلاح) را در داخل کشور توليد مي‌کنند.

کره شمالي حدود 6 هزار تانک و 3 هزار نفربر نظامي در اختيار دارد که با اين تعداد مي‌تواند هرجايي را با خاک يکسان کند. يادآور مي‌شويم که ارتش اسرائيل در حمله سال 2006 به حزب‌الله لبنان تنها از 200 تانک استفاده کرده بود. آن‌ها همچنين از 2 هزار و 250 قبضه سلاح خودکششي، 4 هزار و 300 توپ جنگي و 2 هزار و 400 موشک سطح به سطح، زمين به هوا و دريا بهره مي‌برند. تانک تي 54، مهم‌ترين تانک رزمي ارتش اين کشور محسوب مي‌شود که در بيشتر دنيا از دهه 70 ميلادي کنار گذاشته شده و شايد کره شمالي تنها کشوري باشد که از اين نوع تانک‌ها استفاده مي‌کند. البته کره‌اي‌ها در سال 2002، تانک جديدي را با نام پوک پونگ هو به خدمت ارتش در آورده که داراي توپ 125 ميلي‌متري با گلوله‌گذاري خودکار بوده و از زره ترکيبي بهره مي‌برد. سامانه کنترل آتش و مسافت‌ياب ليزري اين تانک مشابه تي 72 اس است.




ارتش آمريکا نيز داراي نزديک به 9 هزار تانک، 41 هزار خودروي زره‌پوش جنگي، نزديک به 2 هزار توپ خودکششي، هزار و 300 توپخانه متحرک و هزار و 350 سيستم پرتاب موشک است. تانک‌هاي آمريکايي‌ها از نوع تانک‌هاي مدرن آبرامز هستند و يکي از برنامه‌هاي فعلي ارتش آمريکا، به‌روزرساني آبرامز به مدل M1A3 است.

بنا بر گزارش‌هاي منتشر شده، کره شمالي بين 6 تا 8 هزار توپخانه در اختيار دارد که کابوسي براي هر کشوري در دنيا حتي آمريکا خواهد بود. همچنين رسانه‌هاي غربي پيش‌بيني مي‌کنند که اين کشور کمونيستي داراي 2 هزار تا 3 هزار و 500 خمپاره‌انداز زمين به زمين و 3 هزار موشک‌انداز باشد که حتي قابليت شليک به نيويورک در شرق آمريکا را نيز دارند. ارتش کره شمالي بيشتر روي راکت‌اندازها تمرکز دارد تا روي توپخانه و تمامي توپ‌هاي آن‌ها ساخت شوروي و يا چين هستند. آن‌ها حداقل از 4 هزار راکت‌انداز 107 ميلي‌متري ميني کاتيوشا تحت ليسانس چين استفاده مي‌کنند و تعداد نامشخصي راکت‌انداز 122 ميلي‌متري م گراد (نسخه‌هاي داخلي)، 200 لانچر پرتاب راکت 240 ميلي‌متري ساخت دهه 50 شوروي، 200 لانچر راکت 200 ميلي‌متري ساخت دهه 50 شوروي، 500 لانچر راکت 122 ميلي‌متري م گراد ساخت دهه 60 و 70 شوروي و در مجموع حدود 2 هزار تا 3 هزار و 500 راکت‌انداز در کاليبرهاي مختلف در اختيار نظاميان کره شمالي قرار دارد. همچنين آن‌ها، راکت 300 ميلي‌متري ان کا 09 را با سامانه هدايت و برد 200 کيلومتري، به خدمت ارتش خود درآورده‌اند. مهم‌ترين موشک‌هاي کره شمالي نيز موسودان با برد بيش از 2 هزار و 500 مايل و تائپودونگ 1 و 2 با بردهاي 4 هزار و 200 و 6 هزار و 200 مايل هستند.

در سمت ارتش آمريکا، توپ‌هاي هويتز 155 ميلي‌متري M777 که از سال 2005 وارد خدمت شده، يکي از مهم‌ترين آتش‌بارهاي ميداني اين ارتش به شمار مي‌رود. اين توپ‌ها را حتي مي‌توان درون يک هواپيماي C130 يا V22 قرار داد و به عنوان پشتيباني هوايي استفاده کرد. اصلي‌ترين آتش‌بارهاي خود کششي آمريکايي‌ها را از دهه 70 به بعد، آتش‌بارهاي ام 109 تشکيل مي‌دهد. آن‌ها به توپخانه‌هاي خود نيز بسيار اهميت مي‌دهند و از آتش‌بارهاي موشکي M142 استفاده مي‌کنند که توانايي حمل و شليک 6 راکت 227 ميلي‌متري را با دقت بسيار بالا دارند. MGM-140 نيز آتش‌بار ميان‌برد تاکتيکي ارتش آمريکاست که با راکت‌هاي 610 ميلي‌متري و برد 160 کيلومتري، دقت و قدرت آتش مناسبي دارد. در مجموع، ارتش آمريکا داراي هزار و 300 آتش‌بار موشکي است.




مقايسه قدرت نظامي آمريکا و کره شمالي از نظر نيروي هوايي

در سال‌هاي اخير، نيروي هوايي ارتش کره شمالي مانند نيروي زميني و يگان‌هاي موشکي اين کشور توسعه پيدا نکرد. با اين حال نيروي هوايي کره شمالي با برخورداري از 452 فروند جنگنده، 100 فروند هواپيماي ترابري، 169 فروند هواپيماي آموزشي و 220 فروند هليکوپتر، به عنوان يکي از قدرت‌هاي هوايي آسيا شناخته مي‌شود. در مجموع به نظر مي‌رسد که اين کشور کمونيستي در نبردهاي هوايي ضعف داشته باشد و بعيد است که بتواند مقاومت چنداني را از خود نشان دهد. هواپيماهاي ميگ ساخت شوروي، بخش اعظم ناوگان هوايي ارتش کره شمالي را به خود اختصاص مي‌دهد. خلبانان کره‌اي نيز از نظر آمادگي رزمي در جايگاه پاييني قرار دارند. اين نيرو در حال حاضر شامل 6 لشگر پروازي، 4 لشگر دفاع هوايي و 2 لشگر لجستيکي و آموزشي است. يکي از دلايل تلفات بالاي کره شمالي در جنگ کره اين بود که نيروي هوايي آمريکا و کره جنوبي در اين جنگ با بمباران‌هاي متوالي، نيروهاي زميني کمونيستي را تار و مار مي‌کردند و نيروي هوايي کره شمالي توان مقابله با آن‌ها را نداشت.

آموزش خلبانان در کره شمالي نيز با سبک پروازي شوروي انجام مي‌شود. در اين روش، خلبان رهگير به طور کامل در زمان پرواز، تحت هدايت رادار زميني است و تمامي دستورات را از افسر رادار مي‌گيرد و به همين دليل هيچ ابتکار و آزادي عملي در هنگام ماموريت ندارد. ساعات پرواز خلبانان کره‌اي نيز بسيار اندک است و مجموع اين مسائل باعث مي‌شود که شکست کره شمالي در نبرد هوايي تقريبا قطعي باشد.




در جدول زير ليست تجهيزات و هواپيماهاي خط هوايي ايرا کره که تنها خط هوايي کره شمالي است را مشاهده مي‌کنيد:





نيروي هوايي کره شمالي از موشک‌هاي هوا به هواي روسي آر 13، آر 23، آر 27، آر 60 و انواع موشک‌هاي چيني پي ال بر روي هواپيماهاي شکاري خود استفاده مي‌کند. سامانه پدافند هوايي اين نيرو نيز از آتش‌بارهاي روسي سام تشکيل شده است و يکي از انبوه‌ترين سامانه‌هاي پدافند هوايي جهان است؛ البته اين قسمت نيز مانند ساير بخش‌هاي ارتش کره شمالي از فناوري‌هاي قديمي و مربوط به دهه 70 بهره مي‌برد.

در آن سوي نبرد، نيروي هوايي آمريکا داراي به‌روزترين، مجهزترين و قدرتمندترين تسليحات دنياست. اين نيرو اکنون بزرگ‌ترين نيروي هوايي جهان است و با 10 مرکز فرماندهي شامل فرماندهي هوافضايي، پشتيباني، سيستم‌هاي نيروي هوايي، آموزش، ترابري، هوايي استراتژيک، هوايي آلاسکا، نيروي هوايي ذخيره، سرويس اطلاعات نيروي هوايي و آکادمي، از ساختار قدرتمندي بهره مي‌برد. شمار کل پرنده‌هاي جنگي نيروي هوايي آمريکا، بيش از 13 هزار فروند گزارش شده که شامل 2 هزار و 400 جنگنده، 2 هزار و 800 هواگرد ثابت‌بال ويژه حمله هوايي، 5 هزار و 800 هواپيماي ويژه حمل و نقل، 2 هزار و 800 هواپيماي آموزشي، 6 هزار هليکوپتر و هزار هليکوپتر جنگنده مي‌شود.

برخي از تسليحات نيروي هوايي آمريکا



بدون شک، اف 22 بهترين جنگنده حال حاضر جهان است. اين هواپيماي خوش ساخت آمريکايي، قابليت شکستن ديوار صوتي، رادارگريزي کامل و حمل موشک‌هاي کروز را دارد که البته اين‌ها بخش کوچکي از توانايي‌هاي اف 22 هستند. نيروي هوايي آمريکا براي ساخت هر يک از اين جنگنده‌ها، حدود 150 ميليون دلار هزينه کرده و هزينه کلي توليد ناوگان جنگنده‌هاي اف 22 آمريکا حدود 65 ميليارد دلار برآورده شده است. توليد جنگنده‌هاي اف 22 در سال 2009 به دليل هزينه‌هاي زياد متوقف شد.




مقايسه قدرت نظامي آمريکا و کره شمالي در بخش نيروي دريايي

نيروي دريايي کره شمالي، يک نيروي کاملا دفاعي است و معمولا در محدوده 50 کيلومتري سواحل کره شمالي به عمليات مي‌پردازد. اين نيرو، کوچک‌ترين نيروي نظامي کره است و مانند ساير بخش‌ها، از تسليحات قديمي و از رده خارج شده استفاده مي‌کند. منابع غربي در سال 2007 ميلادي، آماري را در مورد نيروي دريايي کره شمالي منتشر کرد و بر اساس آن، اين نيرو داراي 46 هزار نفر پرسنل و 750 شناور سطحي و زيرسطحي است. پايگاه گلوبال فايرپاور نيز امتياز 967 را به نيروي دريايي اين کشور اختصاص داده است. بر اساس آمار اين سايت، نيروي دريايي ارتش کره شمالي داراي 3 ناوچه، 70 زيردريايي، 23 مين دريايي و 211 هواناو است. قدرت کره شمالي در بخش دريايي بر روي شناورهاي زيرسطحي يا همان زيردريايي‌ها متمرکز شده و پيونگ يانگ، بارها موشک‌هاي سطح به سطح درياپايه را از زيردريايي‌هاي خود به اهدافي در درياي ژاپن شليک کرده است.

بيشتر زيردريايي‌هاي کره شمالي از کلاس سانگ هستند و 40 فروند از اين زيردريايي توليد شده است. اين نوع زيردريايي‌ها در واقع يک ميني زيردريايي هستند که تنها 34 متر طول و 275 تن وزن دارند و به اندازه‌اي کوچکند که حتي اتاق اژدر هم ندارند و تنها محموله آن دو اژدر درون لوله است. همچنين 22 فروند زيردريايي کلاس رموو ساخت دهه 50 شوروي با وزن 1830 تن و 8 لوله پرتاب اژدر 533 ميلي‌متر، 10 زيردريايي يونو با وزن 130 تن و طول 22 متر و 10 زيردريايي کلاس گلفت ساخت دهه 50 شوروي با 2700 تن وزن از ديگر زيردريايي‌هاي ارتش کره شمالي است. در مجموع، تعداد زيردريايي‌هاي کره شمالي چشمگير است اما سطح فناوري آن‌ها به دهه 50 ميلادي برمي‌گردد و همين مسئله، قدرت نيروي دريايي اين کشور را کاهش مي‌دهد.




آمريکايي‌ها در بخش نيروي دريايي هم بزرگ‌ترين نيروي جهان را دارند؛ تا اندازه‌اي که وزن ناوگان نبرد اين نيرو از مجموع نيروي 13 کشور بعد از خود بيشتر است. نيروي دريايي آمريکا همچينن بزرگ‌ترين ناوگان ناوهاي هواپيمابر را با 11 ناو در حال خدمت و يک ناو در حال ساخت دارد. اين نيرو در مجموع از 330 هزار نفر پرسنل در حال خدمت، 102 هزار نفر پرسنل ذخيره، 286 کشتي فعال و بيش از 3 هزار و 700 هواپيما بهره مي‌برد. همچنين 72 زيردريايي، 62 ناوشکن، 13 کشتي دفاعي ساحلي و 11 مين دريايي در نيروي دريايي اين کشور آماده به خدمت هستند.

ناو هواپيمابر نيميتز، ناو هواپيمابر دوايت آيزنهاور، ناو هواپيمابر کارل وينسون، ناو هواپيمابر تئودور روزولت، ناو هواپيمابر آبراهام لينکلن، ناو هواپيمابر جرج واشنگتن، ناو هواپيمابر جان سي استنيس، ناو هواپيمابر هري اس ترومن، ناو هواپيمابر رونالد ريگان، ناو هواپيمابر جرج اچ دبليو بوش، ناو هواپيمابر جرالد آر فورد، ناو هواپيمابر جان اف کندي، ناو هواپيمابر انترپرايز، کشتي‌هاي تهاجمي آبي – خاکي واسپ، اسکس، کرسارژ، باکسر، آيوجيما، بلوريج و ماونت ويتني و همچنين ناوشکن‌هاي زاموالت، مايکل مورفي، اسپرانس، ويليام پي لورنس و وين اي مير از جمله کشتي‌ها و ناوهايي هستند که در نيروي دريايي ارتش آمريکا مورد استفاده قرار گرفته است.




مقايسه قدرت نظامي آمريکا و کره شمالي از نظر قدرت هسته‌اي

کره شمالي از نظر فناوري، کشور عقب‌افتاده‌اي است اما تسليحات هسته‌اي، مهم‌ترين سلاح در زرادخانه‌هاي اين کشور محسوب مي‌شود. در واقع هرگاه نام کره شمالي به گوش مي‌رسد، اولين چيزي که به ذهن خطور مي‌کند، بمب‌هاي اتمي اين کشور کمونيستي است. با اين حال، دشمنان کره شمالي بايد اين موضوع را در نظر داشته باشند که آن‌ها علاوه بر سلاح هسته‌اي، مجهز به ده‌ها هزار تسليحات سنگين هستند که مي‌تواند براي هر کشوري خطرناک باشد. با وجود فقر اقتصادي، دولت کره شمالي هزينه‌هاي سرسام‌آوري را خرج تسليحات هسته‌اي و موشکي خود کرده است. نخستين آزمايش هسته‌اي کره‌اي‌ها در سال 2006 انجام شد و آن‌ها دومين آزمايش هسته‌اي خود را در سال 2009 انجام دادند که گفته شده با شکست همراه بوده است. اين پايان کار نبود و سومين آزمايش نيز در سال 2013 ميلادي انجام شد. آمار دقيقي در مورد تعداد تسليحات هسته‌اي کره شمالي وجود ندارد اما پيش‌بيني مي‌شود که 6 يا 7 زرادخانه مهم تسليحات هسته‌اي در اين کشور وجود داشته باشد.




برخي از منابع معتقدند که موشک‌هاي کره شمالي قابليت حمل کلاهک‌هاي اتمي را ندارند اما برخي منابع غربي مي‌گويند که موشک‌هاي رودونگ و پائونودنگ کره شمالي از نظر تئوري توانايي حمل کلاهک اتمي را دارند. همچنين کيم جونگ اون، رهبر کره شمالي در سال 2015 از دستيابي اين کشور به بمب هيدروژني خبر داد و يک ماه بعد آن را آزمايش کرد که مشخصه آن، زمين‌لرزه‌اي به بزرگي 5.1 ريشتر در 19 کيلومتري شمال شرقي سونگ جيبائگام در کره شمالي بود. توپخانه‌هاي سنگين و موشک‌هاي بالستيک از ديگر توانمندي‌هاي ارتش اين کشور است.

در سوي مقابل هم تسليحات هسته‌اي، مرگبارترين بخش زرادخانه آمريکا را تشکيل مي‌دهد. طبق آخرين آمار، آمريکايي‌ها صاحب 7 هزار و 500 کلاهک هسته‌اي هستند که بيش از هزار مورد از آن‌ها در حالت آماده عمليات قرار دارند. در واقع آمريکا اولين و تنها کشوري است که در يک جنگ واقعي از سلاح هسته‌اي استفاده کرده و در جريان جنگ جهاني دوم دست به بمباران اتمي شهرهاي هيروشيما و ناکازاکي ژاپن زد. آن‌ها همچنين داراي موشک‌هاي بالستيک قاره‌پيماي خشکي‌پايه LGM-30 هستند که از دهه 70 تاکنون در حالت عملياتي قرار دارند. ارتش آمريکا، ناوگاني متشکل از 450 مينوت‌من را در اختيار دارد که تا سال 2018 آن را به 400 عدد کاهش خواهد داد.




نتيجه‌گيري

ارتش کره شمالي از نظر کميت، بسيار بزرگ و رعب‌آور است و تسليحات هسته‌اي آن‌ها نيز بزرگ‌ترين تهديد براي دشمنان به شمار مي‌رود؛ اما اين کشور شرق آسيايي به دليل مشکلات تحريم و کمبود منابع مالي از تجهيزات مدرن محروم شده و تمامي تسليحات آن‌ها از رده خارج شده هستند.

در واقع چيزي که کره شمالي را به يک دشمن ترسناک براي کشورهايي چون آمريکا و کره جنوبي تبديل کرد، توان بالستيک و اتمي آن است و ديگر هيچ. در سوي ديگر ميدان، اين يک واقعيت است که آمريکا قدرت برتر نظامي دنياست اما دخالت‌هاي اين کشور غربي در منطقه مي‌تواند آتش يک جنگ خطرناک را شروع کند؛ جنگي که احتمال آن با اين شرايط پيش آمده، اصلا دور از ذهن نيست. اميدواريم روزي فرا برسد که هيچ جنگي در دنيا نباشد و هيچ انسان بي‌گناهي در جنگ‌هايي که سياستمداران آن را به راه انداخته‌اند کشته نشود.

جدول مقايسه کلي دو کشور از نظر Global Firepower در سال 2016






منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۷۷۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت پیشرفته‌ترین سلاح‌ و سامانه‌های کشف و شناسایی در پدافند

فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش گفت: نیروی پدافند هوایی ارتش توانسته‌ با اتکا به توان و دانش متخصصان داخلی و با حرکت بر روی لبه‌ فناوری‌های مدرن، به ساخت پیشرفته‌ترین سلاح‌ها و سامانه‌های کشف و شناسایی، اطلاعاتی، فاوایی و پدافندی دست پیدا کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دزفول، امیر سرتیپ علیرضا صباحی‌فرد‌ فرمانده‌ نیروی پدافند هوایی ارتش در بیست و ششمین دوره‌ عملی هیئت معارف جنگ، در جمع اساتید، پیشکسوتان و دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش در شهرستان دزفول‌ اظهار کرد: پیروزی قاطع و چشم‌گیر نیروهای مسلح کشور در عملیات «وعده صادق»، بار دیگر ضمن گرم کردن قلوب مسلمین جهان به رهبری خردمندانه‌ فرمانده‌ معظم کل قوا (مدظله‌العالی) نشان از تحقق وعده الهی در خصوص لزوم حسن‌ظن و توکل به اراده‌ پیروزمندانه‌ الهی بود.

وی افزود: مردم متدین، ولایی و قدرشناس جمهوری اسلامی، با انجام این عملیات، احساس غرور کرده و این امر بار دیگر نشان از اهمیت و نقش محوری و کلیدی نیروی پدافند هوایی ارتش در تأمین آرامش و امنیت آسمان کشور و پایگاه‌های زمینی در سرتاسر کشور در طی انجام عملیات مذکور و پس از آن است.

فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش، با بیان اینکه این عملیات، نخستین رویارویی مستقیم نیروهای مسلح ایران با رژیم نحس صهیونیستی ‌است، تأکید کرد: شکست غرور و شوکت پوشالین و دروغین رژیم منحوس صهیونیستی در نخستین رویایی مستقیم این رژیم با نیروهای مؤمن جمهوری اسلامی ایران، نشان داد که نه‌ تنها این رژیم قادر به پیش بردن هیچ هدفی نیست، بلکه از ضعف مفرط این رژیم در برابر آمادگی بی‌مانند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در دفع هرگونه تعرض به خاک کشور و حریم امن آسمان سرزمین ایران، پرده برداشت.

فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش در بخش دیگری از سخنان خود، در توضیح دلایل بروز جنگ تحمیلی، بیان کرد: تغییر نظام سیاسی از رژیم پهلوی به جمهوری اسلامی، درگیر شدن ارتش در برخی مناطق مرزی و غائله‌های پیرامونی، انتقام‌جویی آمریکا از ملت ایران و نهایتاً جاه‌طلبی‌های صدام و ماجراجویی رژیم بعث عراق در خصوص قرارداد 1975 الجزایر، از جمله مواردی بودند که به بروز جنگ هشت ساله علیه کشورمان منتهی شد.

وی در خصوص توانایی نیروی پدافند در دوران دفاع مقدس، تصریح کرد: در آغاز جنگ تحمیلی، نیروی پدافند هوایی تنها به برخی سامانه‌های وقت دسترسی داشت ولی با وجود این امر، این نیرو توانست با توکل به خداوند منان و اتکا به توانایی‌های جوانان خود، تمامی عملیات‌های دوران هشت سال جنگ تحمیلی را زیر چتر عملیاتی و پدافندی خود قرار داده و اجازه‌ اشغال حتی یک وجب از خاک پاک میهن اسلامی را به دشمنان خود نداد.

امیر سرتیپ صباحی‌فرد ادامه داد: با آغاز جنگ‌ تحمیلی، دکترین نیروی پدافند هوایی از دفاع هوایی محدود از برخی سایت‌ها و پایگاه‌ها به حضور در نوک پیکان حملات تغییر یافت. به همین دلیل این نیرو، توانست در طی دوران هشت سال جنگ تحمیلی، بیش از یک میلیون و 250 هزار رصد هوایی را به ثبت برساند و در فرایند سرنگون‌سازی بیش از 650 فروند هواپیماهای جنگی دشمن مشارکت فعال داشته باشد.

وی افزود: پاسداری از صدور نفت از جزیره‌ خارک به عنوان مبدأ اصلی صدور نفت کشور و ممانعت از انسداد خطوط هوایی و بسته‌ شدن فرودگاه‌های کشور، از جمله دیگر مواردی بود که نیروی پدافند هوایی ارتش در طی هشت سال دفاع مقدس به انجام آن‌ها مبادرت ورزید.

امیر سرتیپ صباحی‌فرد با بیان اینکه رهبری مدبرانه‌ امام خمینی (ره) و ایثار و ابتکار عمل رزمندگان نیروی پدافند در طی هشت سال جنگ تحمیلی، از جمله عوامل پیروزی نظام جمهوری اسلامی ایران بر دشمن بعثی بود، خاطرنشان کرد: با فراگیری درس‌ها و تجربیاتی که در دوران هشت سال دفاع مقدس به دست آمده است، فرهنگ ایثار، شهادت، ابتکار عمل و خلاقیت سرلوحه‌ تمامی کارکنان پایور و وظیفه‌ نیروی پدافند هوایی ارتش قرار گرفته است.

فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش با تاکید بر اینکه اتکا به توان و دانش متخصصان داخلی و حرکت بر روی لبه‌ فناوری‌های بومی‌سازی شده، راهبرد ارتش برای مقابله با تهدیدات مدرن است، گفت: نیروی پدافند هوایی ارتش توانسته‌ با اتکا به توان و دانش متخصصان داخلی و با حرکت بر روی لبه‌ فناوری‌های مدرن، به ساخت پیشرفته‌ترین سلاح‌ها و سامانه‌های کشف و شناسایی، اطلاعاتی، فاوایی و پدافندی دست پیدا کند تا هرگونه نگاه چپ و خطا به کشور و حریم زمینی و آسمانی آن را در نطفه خفه کرده و قلب سیاه دشمنان این آب و خاک را نشان گیرد.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • منطق آمریکایی‌ها قلم‌کردن پاها و خلع سلاح است/ صنعت هسته‌ای؛ آبرو
  • نیروی هوایی ارتش امروز از هر زمان دیگری آماده‌تر است
  • عملیات پیچیده حمله به H۳ هنوز در جهان تدریس می‌شود
  • واحدی: همه در نیروی هوایی پای کار عملیات وعده صادق بودند
  • واحدی: همه نیروی هوایی پای کار عملیات وعده صادق بودند
  • نیروی دریایی ارتش هیات پژوهشی به قطب جنوب اعزام می‌کند
  • ۵ نیروی هوایی برتر جهان در سال ۲۰۲۴؛ از تفنگداران دریایی آمریکا تا نیروی هوایی روسیه (+عکس)
  • ساخت پیشرفته‌ترین سلاح‌ و سامانه‌های کشف و شناسایی در پدافند
  • اعزام هیئت علمی ـ پژوهشی نیروی دریایی ارتش به قطب جنوب
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره «نتایج رویارویی دو قدرت اتمی»